Sayfada Kalma Süresini Artıracak 5 İçerik Türü yazımda sizlere internet üzerinde en fazla ilgi çeken, trafik alan ya da izlenen; dolayısıyla ziyaretçilerinizin blog sayfanızda daha uzun süre kalmasını sağlayacak paylaşım türlerinden bahsedeceğim.
İnternet günden güne büyüyen, adeta okyanusların büyüklüğünü aşan bir bilgi havuzu. Özellikle sıradan insanların (yazılım ve web tasarım bilmeyen) içerik üretim sürecine girmesi ile birlikte hemen hemen her dakika bilgi üretilen ve paylaşılan bir ortam oldu.
Hal böyle olunca blog yazarları arasında da ciddi bir rekabet yaşanmaya başladı. Bu rekabet içerisinde sıyrılabilmek için sizlere Sayfada Kalma Süresini Artıracak 5 İçerik Türü hakkında bilgiler vereceğim.
Sayfada Kalma Süresi Nasıl Artırılır?
Video
Video konusu açıldığı zaman genellikle Türk halkının okumaktan çok izlemeyi sevdiği vurgusunu yaparım. Kendi sunumlarımda da mutlaka bunu kullanırım. Zaten blog sayfalarının okunma oranları ile Youtube videolarının izlenme oranlarını karşılaştırdığınız zaman aradaki bu farklı rahatlıkla görebileceksiniz.
Eğer sıfırdan bir içerik üretimi sürecine girecekseniz işe video ile başlamanızı kesinlikle tavsiye ederim. Hali hazırda blogger ya da sosyal medya ünlüsüyseniz konfor alanınızdan çıkarak video içerikler üretmeye başlayın.
En son Alexa istatistiklerine göre, YouTube dünyada en çok ziyaret edilen ikinci site. Think With Google ile ilgili bir makalesinde, David Mogensen (YouTube Reklam Pazarlama Başkanı), nasıl yapılır video içeriğinin hızlı bir şekilde büyüyen bir kategori olduğu gerçeğine ışık tutuyor.
İnternet kullanıcıları videoya yöneliyorlar. Bu kaymanın iki büyük nedeni; daha hızlı internete erişim ve mobil cihazlarda yapılan aramalarda artış.
Benim gibi Y kuşağı olanlar hayatlarından 3 farklı dönem yaşadılar. Biz ansiklopedileri karıştırarak ödev yapan bir nesildik. Daha sonra internetin yaygınlaşması ile birlikte araştırmalarımızı internet üzerinden çok daha kolay yapmaya başladık. Şimdi ise bir şeyler hakkında bilgi edinmek istersek Youtube videoları izliyoruz.
Kendinize bir kategori belirleyip, o kategorilere yönelik video içerikler üreterek işe başlayabilirsiniz. Ya da (eğer bir blog yazarıysanız) daha önce oluşturduğunuz yazılı içerikleri video olarak çevirerek ilk adımları atabilirsiniz.
Uzun Blog Yazıları
Eğer bir blog yazıyorsanız ya da yazmaya başlayacaksanız muhtemelen SEO önemi hakkında bilgi sahibi olmuşsunuzdur. Burada ayrıca belirtmeme gerek yok diye düşünüyorum.
Bazı anahtar kelimelerde otorite sahibi olabilmek için mutlaka derinlemesine bilgi aktaran yazılar yazmanız ve bu yazıları görseller ve videolar ile zenginleştirmeniz çok önemli.
Eğer arama motorlarında üst sıralara gelmek istiyorsanız öncelikle yazmakta olduğunuz konu hakkında ayrıntılı bilgi vermek ve bol bol anahtar kelime kullanmak durumundasınız. Dolayısıyla uzun metinler size daha ayrıntılı bilgi aktarma ve anahtar kelimelerinizi sık sık kullanma şansı verecektir. Normalde 350 – 400 kelimelik yazılar tavsiye edilse de siz belirli bir otoriteye sahip olana kadar 1.000 kelime dolayında yazı yazmaya gayret edin.
Ayrıca arama motorları için önemli unsurlardan bir tanesi de sayfada kalma ve hemen çıkma oranlarıdır. Ziyaretçilerinizin sayfada kalma oranını artırabilmek için video kullanımı kritik. Videoyu izleyen ziyaretçiler bu süreç içerisinde sayfadan ayrılmayacaklardır. Ayrıca uzun ve yeterli miktarda bilgiyi barındıran yazı yazdıysanız okuma süresi de sayfada kalma süresine etki edecektir.
Infografik
Infografik paylaşımları oldukça dikkat çekiyor. Özellikle renkli ve göze hoş gelen tasarımlar kendisini okutturuyor. Eğer konu ilgi çekici ise ve başarılı bir tasarım ile yansıtılmışsa mutlaka paylaşılıyor.
Harika infografikler hazırlayarak blog sayfanızda ve sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Böylelikle paylaşım sayısı arttıkça sizin blog sayfanıza ya da sosyal medya hesaplarınıza gelen trafik artacaktır.
E-Posta Gönderimleri
E-posta abone listenizi genişletin. Paylaşımlarınız hakkında abonelerinize düzenli gönderimler yapın. Bu gönderimlerin geri dönüşlerini ve tıklama oranlarını iyi analiz edin. Aboneleriniz en çok hangi tür içeriklerle ilgileniyor anlamaya çalışın. Üreteceğiniz içeriklere bu sonuçlara göre yön verin.
E-Kitap Hediye Edin
Hediyeleri sevmeyen insan yoktur! Ne kadar sevmediğimizi söylesek de hoşumuza gider. Eğer siz de web sitenizde ücretsiz olarak yüksek değerli içerikler sunarsanız mutlaka dikkat çekecektir.
E-kitap hediye etmek hem ziyaretinizi artırmak hem de abone listenizi genişletmek için oldukça etkili bir yöntem. Tabi hediye ettiğiniz e-kitap sizin yazdığınız bir kitap olmalı. Kitabınız yok mu? Kolayı var!
Sonuçta bir blog yazarısınız ve bugüne kadar birçok içerik üretmişsinizdir. Haliyle bu içerikleri bir araya getirerek bir e-kitap oluşturabilirsiniz.