İçerik pazarlama stratejinizi nasıl güçlendireceğiniz konusunda yeni fikirler mi arıyorsunuz? Dijital pazarlama stratejinizin bir süredir durgun olduğunu düşünüyor musunuz?
Teknoloji, yazma ve içerik pazarlaması dahil hayatımızın tüm alanlarını etkiledi.
Peki, teknoloji içerik pazarlamasını tam olarak nasıl bozuyor? Bakalım!
Teknoloji ve Yaratıcılık
Yaratıcılık ve teknolojinin uzun süredir aşk-nefret ilişkisi var. Herhangi bir soruya kalp atışında cevap veren akıllı cihazlarla çevrili olduğumuzdan beri merak ediyoruz, “Bu beyin için kötü mü yoksa iyi mi?”
Dikkat süremiz yavaşlıyor ve bilgiye olan susuzluğumuz düşüyor ( pek çok çalışmanın onayladığı gibi).
Ancak , erişilebilirlik (yani, herkesin oluşturmasını mümkün kılan araçlar), anonimlik (ve dolayısıyla ücretsiz fikir paylaşımı) ve bilgiye ücretsiz erişim dahil, gelişen teknolojinin birçok parlak yanı vardır .
Yazma ve içerik pazarlaması gibi yaratıcı bir faaliyet söz konusu olduğunda, teknoloji uzun bir yol kat etti. “İçerik geri dönüştürme” araçlarıyla başladı: birden çok sitede yeniden kullanmak üzere benzersiz kopyalar oluşturmak için içeriği “döndüren” araçlar. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, böyle bir içerik oluşturmak için “araçlar” kullanmak, uzun zamandır pratik yapmaktan hoşlanmadı.
Neyse ki, içerik pazarlama endüstrisi o zamandan beri tanınmayacak kadar olgunlaştı. Bugünlerde kısayollar sunmak yerine yazarları güçlendiren araçlarımız var.
Büyük ve küçük markaların içerik pazarlama stratejinizi geliştirmek için kullanabileceği birçok araç vardır. Bu makale için iyi tanımlanmış bazı kriterler kullanıyorum:
- Uygun fiyatlı (böylece küçük işletmeler ve bağımsız girişimciler tarafından kullanılabilir)
- Kullanımı kolay (bu yüzden anlamak için ayrı bir araca veya pahalı bir eğitime ihtiyacınız olmaz)
- İnovasyonu teşvik etmek (başka hiç kimsenin yapmadığı yeni bir şey sunmak)
Bunu akılda tutarak, içerik pazarlama endüstrisini (en olumlu şekilde) rahatsız eden üç araç şunlardır:
Mesajınızı Yapay Zeka ile Güçlendirin
Basitçe ifade etmek gerekirse, AI ( Yapay Zekanın kısaltması ), bir makineye insanların yaptığı gibi düşünmeyi ve daha da önemlisi tepki vermeyi (örneğin yanıtlama, kaydetme vb.) “Öğretmek” anlamına gelir. İçerik pazarlaması da dahil olmak üzere hayatımızın tüm alanlarını etkileyen, bilgisayar biliminde hızla büyüyen bir daldır.
Günlük hayatımızda zaten birçok Yapay Zeka örneği var:
- Facebook Messenger, markanızın adına Facebook takipçilerinize otomatik yanıtlar gönderecek şekilde ayarlanabilir
- LinkedIn, önceki profesyonel etkileşimlerinize (bağlantılar, yorumlar ve şirketler) dayalı tanıtımlar önerir.
- Gmail, bir kullanıcıya kişisel yazma alışkanlıklarına ve geçmiş e-postalara dayalı olarak tüm iletileri yazması için teklif verir.
Yapay zekanın yaygın olarak tartışılan bir başka örneği, ekibiniz çevrimdışıyken müşterilerinize anlamlı bir şekilde yardımcı olabilen ve onları yönlendirebilen chatbot teknolojisidir .
Yapay Zekanın içerik pazarlamasında birçok uygulama bulmasına şaşmamalı: Bir yazarı verilerle güçlendirebilir ve üretkenliğini artırabilir . Açıkçası, AI, etkili bir reklam metni oluşturmanıza da yardımcı olabilir.
Broca , Google Reklam kopyası oluşturmanıza yardımcı olmak için Yapay Zeka kullanan ustaca bir pazarlama platformudur. Aracın reklam performansınızı analiz etmesi için bunu Google Ads hesabınıza bağlamanız gerekir ve bu verilere dayanarak araç yeni reklam önerileri oluşturur.
Aracın, gözünüzün görmekte başarısız olabileceği şeyleri bulmanıza nasıl yardımcı olabileceği şaşırtıcı: Hangi kelimeler eylemleri tetikliyor, hangi metin düşük performans gösteriyor vb. Araç, yeni reklam kopyaları oluşturmaya devam edecek, böylece testleriniz asla bitmeyecektir. .
Bir Düğmeye Tek Tıklamayla Metni Videoya Dönüştürme
Video içeriği oluşturma, çoğu işletmenin uzun zamandır kaçınacağı bir şeydi. Hemen hemen karşılaştığım her marka, videoların çok zor ve oluşturulmasının çok pahalı olduğunu düşünüyor.
Yine de, organik arama varlığı için video içeriği çok önemlidir . Bazı nişlerde, sağlam video içeriği olmadan rekabete girmeyi gerçekten umut edemezsiniz.
Videolar her iki dünyanın da en iyisini alır: Bilgileri görsel olarak sunarlar (tüketmeyi kolaylaştırırlar) ve arama tarayıcılarına taranacak çok sayıda bilgi sağlarlar. Megafon Pazarlama’dan Maxwell Hertan’a göre , görsel içerik, içeriğin anlaşılmasını kolaylaştırmak ve bir markayı daha hızlı hatırlamak için tam olarak gereken şeydir:
Ne zaman insan beyninin yarısı ilk günden itibaren, vizyon doğrudan veya dolaylı olarak ayrılmıştır çevremizdeki dünyayı anlamak için birincil hissidir. Gözlerimizdeki görsel reseptörlerin% 70’iyle, onu tanımak ve sembollemek yalnızca 150 milisaniye ve ona bir anlam eklemek 100 milisaniye sürer. Beynimiz görselleri metinden 60.000 kat daha hızlı işler ve gördüklerimizin% 80’ini, okuduklarımızın ise yalnızca% 20’sini tutar.
Metin içeriğini görsel içerikle (resimler veya videolar veya her ikisi) desteklemek, içerik pazarlama çabalarınızı güçlendirmenin harika bir yoludur.
Akıllı teknolojinin yardımcı olabileceği yer burasıdır. InVideo , markanızın tutarlı bir şekilde video içeriği oluşturmasına izin verirken ekibinizin zamanından tasarruf etmenizi sağlayan metinden videoya işlevselliği sunar.
Süreç şaşırtıcı derecede hızlı ve sorunsuz:
- Metninizi video düzenleyiciye kopyalayıp yapıştırın
- Aracın bunu analiz etmesine ve ilgili resimleri seçmesine izin verin. InVideo, metninizi slaytlar arasında dağıtır, arka plan müziği, geçişler vb. Seçer.
- Ortaya çıkan videoyu inceleyin ve mükemmel görünmesi için ince ayar yapın. Sen edebilirsiniz videolar içine kendi görüntüleri açmak veya seçilenler InVideo tutun.
Anlamsal Analiz ve Birlikte Oluşuma Dayalı Metin Oluşturma
Anlamsal analiz, kavramlar ve varlıklar arasındaki bağlantıları araştıran bir dilbilim dalıdır (ör. Yerlerin, kişilerin, markaların, vb.)
Google, her bir konunun neyi içerdiğine ve dolayısıyla her bir web belgesinin her arama sorgusuyla ne kadar alakalı olduğuna dair iyi bir anlayış oluşturmak için aktif olarak semantik analizi kullanıyor.
Metin Optimize Edici , Google’ın belirli bir arama sorgusu için döndürdüğü arama parçacıkları temelinde bu bağlantıları tanımlamanıza yardımcı olan araçtır. En etkileyici özelliklerinden biri, tüm cümleleri oluşturmanıza yardımcı olabilmesidir. Harika bir yazma yardımı olmasının yanı sıra, içerik fikirleri üretmeye de yardımcı olur. Bakın, bu aracın yardımı olmadan bu makale açısını asla düşünmezdim:
Sonuç
Yaşamlarımız, yalnızca küresel pandemi tarafından katalize edilen hızlı gelişen teknolojiyle tanımlanıyor ve rafine ediliyor. Giderek daha fazla işletme dijital dönüşümden geçiyor, bu nedenle dijital alan daha da rekabetçi hale geliyor.
Eski pazarlama atasözü “İçerik Kraldır” yeni pazarlama stratejisinde geçerlidir (ve öyle kalacaktır). Ancak teknoloji, içeriğin yaratılma ve teslim edilme yöntemlerini değiştiriyor.
Rekabetçi kalabilmek için her marka, içerik pazarlama endüstrisinde değişim yaratacak temel teknolojileri her zaman en üst seviyede tutmalıdır.
Web daha rekabetçi ve daha hızlı hale gelirken, müşteriyle etkileşim daha da zorlaşıyor. İçerik pazarlama çabalarından sonuçlar elde etmek için markaların her zaman inovasyon, öğrenme ve test etme (yeni yazılım, yeni taktikler vb.)
Kaynak: https://www.digitalmarketer.com/blog/tools-innovate-content-marketing-strategy/
Zaman zaman dijital pazarlama konusunda bir dijital pazarlama uzmanı olarak vereceğim bilgileri takip etmek için mehmetortac.com adresini ve Twitter hesabımı takip etmeyi unutmayın!