Kurallara uygun bir içerik oluşturmakta zorluk çeken birçok yazarın seo uyumlu makale yazım kuralları hakkında ne yazık ki pek bir bilgisi bulunmuyor.
Kurallardan kasıt olarak en basitinden TDK kurallarına dahi bağlı kalamayan yazarların en çok kafasını karıştıran konulardan birisi de seo uyumlu makale nasıl yazılır sorusu oluyor.
Evet, oldukça zor bir süreç olarak gözükse de bu yalnızca ilk kez başlamış kişiler için geçerlidir. Zaman içerisinde kurallara hakim olundukça el çabukluğu kazanabilirsiniz.
Seo Uyumlu Makale Yazarken Dikkat Edilmesi Gereken Koşullar
1. Başlık Seçimleri:
Başlık seçimlerinde birçok yazar seo uyumlu makale oluşturmak adına adeta yazı başlığını katlediyor.
Yazınızı yazarken başlıktan anahtar kelime geçirmek adına örnek olarak en iyi yabancı diziler – en komik sahneli diziler gibi hiç dikkat çekmeyen başlıklar atıyorsunuz.
Halbuki kullanıcı başlığın birinci ikinci olduğuna takılmaksızın artık daha çok ilgisini çeken başlığa yöneliyor.
2. Anahtar Kelime Seçimleri:
Yeteri kadar denediğinizi savunuyor olabilirsiniz. Ancak emin olun ki henüz daha yolun başındasınız. Anahtar kelime bütünlerinde yapılan en büyük hata şudur: Kişi bir anahtar kelime belirler.
Yalnız o belirlemiş olduğu anahtar kelime üzerinden yaklaşık 18 milyon adet sonuç Google tarafından listelenmiştir. Ki bu sonuçlar içerisinde 10 yıldan beri bu piyasada yer alan Google tarafından güvenilir görülen bazı siteler bulunmaktadır.
Bu noktada bu siteleri geçebilmek adına anahtar kelimeleri bir bütün halinde almaya dikkat etmelisiniz. Örnek olarak film izle gibi bir anahtar kelime de yeni kurulmuş bir site çok sağlam backlink almadığı sürece birinci olması asla mümkün değildir.
Bunu yalnızca reklam sayesinde sağlayabilirsiniz. Bunun yerine yalnızca bir örnektir bu… izleyicilerin çok sevdiği filmleri izle anahtar kelimesinde yoğunlaşırsanız aradaki farkı seo uyumlu makale açısından göreceksiniz.
3. Yazıyı Hazırladığınız Sitenin Domain Yaşı:
Sitenin kalite puanından tutun. Sitenin Google güvenilirliğini belirleyen temel unsurdur. Yani yaşlı ve güvenilir siteleri güçlü oldukları anahtar kelimelerde geçmek oldukça zordur.
4. Haber Sitelerinden Uzak Durun:
Haber siteleri bildiğiniz üzere piyasada kendileriyle alakalı olmayan her konuda yazıyorlar. Google’da bu sitelere verdiği önemden dolayı yazılarını sürekli en ön sıraya çıkartıyor.
Bu yüzden bu sitelerle uğraşmaya başlamadan önce sitenize uzun soluklu anahtar kelimelerle organik hit çekmeye başlayın.
Kısa anahtar kelimeler ile seo uyumlu makale kurallarına tamamen uymuş olsanız dahi bu sitelerin önüne geçmeniz imkansız olacaktır.
En Önemlisi Samimiyet
Eskiden olsa herkesin ağzında 3. tekil şahıstan yazmalısınız. Asla birinci tekil şahıs kullanmayın gibi ifadeler bulunurdu. Ancak yazılarınızı okuyacak kişileri düşünür müsünüz? Basit bir konu hakkında bir yazı okuyan okur bir bakıyor ki yazıyı öyle bir kaleme almış ki kişi sanırsınız ki yüksek lisans tezi hazırlamış.
Öyle ağır bir üçüncü ağız var ki insanı çıldırtabiliyor. Yani samimi olmayan bir yazı da daha ilk paragraf bitmeden kullanıcı yazıyı terk ediyor. Bu da Google Search Console’dan takip edebileceğiniz T.O’yu yüksek oranda düşürüyor.
Hal böyle olunca Google yazınızın yalnızca kullanıcı çekmek amaçlı veya reklamlarınızı gösterip para kazanmak amaçlı bu işi yaptığınızı düşünerek sizi yarış dışı bırakıyor.
Elbette para kazanmak istediğinizi Google biliyor. Ancak Google kaliteli sitelerin para kazanmasını istiyor. İroniktir ki bu kaliteli siteler: Yukarıda saydığım özellikle domain yaşları nedeniyle haber siteleri oluyorlar.
Seo uyumlu makale hazırlayacaksınız diye kendinizi parçalamayın demek anlamına gelen bu yazı ile artık yazarların daha bilinçli ve kullanıcı odaklı olmasını düşünen bir Google’ın varlığının unutulmaması gerekiyor.
Google Search Console yalnızca blogger için önemli değil. Ayrıca Google içinde kalite araştırması için büyük bir önem taşıyor.