Hayat Çok Kısa: Hobi Edinin!

Hayat gerçekten çok kısa. O yüzden vakit kaybetmeden Hobi Edinin!

Bugün oturup kişisel blog sayfamdaki tüm yazıları geriye doğru taradım. Neler yazmışım, nelerden bahsetmişim şöyle bir baktım. Genellikle dijital pazarlama uzmanı olmamdan da kaynaklı olarak dijital pazarlama alanında yazılar, tavsiyeler ve iş hayatı ile ilgili bir takım yorumlar paylaşmışım.

Ancak hayatın daha duygusal yanlarına hiç değinmediğimi fark ettim. Aslında ben tam olarak bir sosyal bilimler eğitimi aldım. Lise yıllarım sosyal bilgiler bölümünde geçti. Akabinde lisans eğitimi iletişim fakültesinde tamamladım. Yüksek lisansın ise işletme üzerine.

Kendimi bildim bileli felsefe, sosyoloji, tarih, edebiyat vb. alanlarda okumalar yapıyorum. Yani sadece aldığım eğitim değil, ilgi alanlarım da sosyal bilimler üzerine kurulu.

Peki, durum böyleyken ben neden sürekli mekanik bir şeyler yazıyorum? Neden insan hayatına dokunan yazılar yazmıyorum? Aslında Medium ve SizveBizBlog gibi mecralarda daha sosyal yazılarım oluyor.

Ama kişisel blog sayfamı mesleki anlamda yazılarda değerlendiriyorum. Böyle olmamalı diye düşünüyorum. Bundan sonra daha sosyal yazılar yazmaya özen göstereceğim.

Hobi Edinin!

Meslek hayatına ilk kez gireceğim zamanlarda o dönem genel müdürüm ve genel müdür yardımcım olan değerli büyüklerim bana çok güzel tavsiyeler verdi. İş hayatı çetin. İş hayatında stres dolu. İnsan ne yazık ki tüm bu süreçlerde yıpranıyor. Bir taraftan işleri yetiştirme stresi, diğer taraftan acaba başarılı mıyım düşüncesi…

Hem tüm bu stresi üzerimizden atabilmek hem de özgüvenli ve başarılı bir kariyer oluşturabilmek için hobi edinmek şart. Hobinin ne olduğunun çok önemi yok. İster bir maket yapımına gönül verin, ister şarkı söylemeyi ya da bir müzik aleti çalmayı öğrenin. Ama mutlaka bir hobiniz olsun.

Hobi Edinmek Sağlık Açısından da Faydalı

Hobi edinmenin aynı zamanda beyin sağlığına da etkisi söz konusu. Düzenli egzersiz yapmak, yoğun gerilimden uzak durmak, hobiler edinmek, okumak ve yeni şeyler öğrenmek uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor.

Bireyin kimlik ve benliğe sahip olarak yaşaması, bellek, iletişim, duygular ve beceri gibi işlevlerin sağlıklı ve bağımsız bir şekilde sürdürebilmesi, sağlıklı bir beyinle mümkün oluyor.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

“Hayat Çok Kısa: Hobi Edinin!” üzerine bir yorum

  1. Teknik bilgiler dışında da sizi görmek sevindirici bir haber oldu 🙂 hobilere gelince insanlar hobinin bile pahalı bir uğraş olduğunu düşünüyor niye hep bahane bulmaya hazır bir toplumuz ? Ufak ufak başlasak ne güzel olur değil mi 🙂

    Yanıtla

Bir Cevap Yazın

Mehmet Ortaç sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et