Blockchain Teknolojisi ile Yolu Kesişecek 7 Endüstri

Günümüzde teknoloji hızla gelişmektedir. Blockchain teknolojisi ile yolu kesişecek 7 endüstri sayılacak olursa kimler sıralamaya dahil olur?

Günümüz dünyasında kişisel bilgi güvenliğiyle alakalı olarak toplumun güvenini çeken bir kurum bulmak oldukça zordur. Dijital sektörün konuları arasında bir yandan çalınan kimlikler diğer yandan veri hırsızlığı öbür yanda kişisel bilgi ticareti bu topluluğun konuları arasındadır.

Blockchain teknolojisi, bütün dijital kayıtların hem bütünlüğünü hem de tutarlılığını vaat eden yeni bir yaklaşım sunmaktadır. Blockchain teknolojisi hem daha da geliştikçe hem de tüm dünyada etkisini yaymaya devam ettikçe, endüstriler bu yeni teknolojinin ezici faydaları altında değişmeye başlayacaktır.

Finans Sektörü

Blockchain teknolojisi ile yolu kesişecek 7 endüstri arasında ilk sırada yer alır. Hem Visa hem City hem de NASDAQ gibi üç dünya çapındaki finans kurumunun Chain.com altında 30 milyon dolar civarında yatırım yapması bunun bir göstergesidir.

Bu da blockchain’in para piyasasında ciddi bir değerlendirme altında olduğunun açık bir emaresidir. Yararları oldukça geniştir. Dijital defterler bankacılık sektörünü hem merkezden uzaklaştıracak hem de daha hızlı ve de daha güvenli parasal işlemler sağlayacaktır.

Blockchain ile döviz kurunun merkez bankalarının manşetlerinden farklı artacağı gerçeği konu ile alakalı değildir.

blockchain teknolojisi

Müzik Endüstrisi

Blockchain teknolojisi ile yolu kesişecek 7 endüstri arasında ikinci sırada yer alır. Korsan, birçok müzik sanatçısının günümüzde karşılaştığı en önemli sorundur. Bu sorun aynı zamanda yayıncıların gelirini de önemli ölçüde azaltmaktadır.

Blockchain ile hak sahiplerinin merkezi olmayan bir defterin oluşturulması mümkün olabilecektir. Bundan dolayı ödemenin hak sahibine ulaştırmadan şarkıya erişim şansı olmayacak.

Müzik endüstrisi, dijital teknolojinin bu tür kullanımından faydalanacak tek merci değildir. Yazarlık uzmanlarına göre, ödev yazma hizmetleri de bu teknolojiden yararlanabilecek.

Gayrimenkul Sektörü

Bir mülkün satın alınması ve de satılması hem çok fazla evrak hem de gereksiz maliyet gerektirir. Aynı zamanda oldukça vakit alır.

Blockchain ve akıllı sözleşmelerin birleşimi bu süreci önemli ölçüde hızlandıracağı düşünülüyor. Sözleşme içeriğindeki tüm şartların yerine getirildiğinde, akıllı sözleşmeler otomatik olarak etkinleştirilebilecek.

Bundan ötürü emanetlere daha fazla ihtiyaç kalmayacaktır. Dahası, çok az evrak ve çok fazla otomasyonla gayrimenkul şirketlerinin komisyon ücretleri gibi ücretler de bir miktar az olacaktır.

Sağlık Hizmeti Sektörü

Sektöre ait merkezi tıbbi kayıtlar, diğer merkezi veri tabanlarda olduğu gibi, güvenli olmaktan oldukça uzaktır. Bunun da pek çok nedeni vardır.

Blockchain teknolojisinin hem tıbbi kayıtlara dahil edilmesi hem de veri güvenliğinin artırılması üzerinde güçlü bir etkiye sahip olacaktır.

Hiçbir veri değiştirilemediğinden ya da silinemediğinden ötürü doktorlar her zaman hastanın tam tarihine dair bir çok yönlü kavrayışa sahip olacaklardır. Bunun yanında yetkisiz kişilerin veri erişimi de engelleniyor.

blockchain teknolojisi

Siyaset

Blockchain teknolojisi ile yolu kesişecek 7 endüstri arasında endüstri olmasa da yer alır. Bir endüstri değildir. Buna rağmen politikacılar etrafında her zaman çok fazla hem para hem de anlaşma vardır.

Blok zinciri, politikaları daha iyi bir şekilde değiştirebilir. Blockchain ile oylama hem daha hızlı hem de sahtekarlık için sıfır tolerans şeklinde gerçekleşir. Zira sistem sadece geçerli olan oyları sayardı.

Sistem özellikle de seçimler açısından, sistem içerisinde oy kullanma şartlarını karşılamayanları da ortadan kaldırabilme özelliğine sahiptir.

Aynı zamanda insanlar, birilerinin kendi lehlerine oy kullanıp kullanmadıklarını da bilebilecekler. Bu da ilk etapta elde edilmesi oldukça zor olacaktır.

İnternet ve Telekomünikasyon Sektörü

DDoS saldırıları, işletmeler ve kullanıcılar için eşit derecede tehlikeli bir tehdittir. Günümüzde, hemen herkes bir DDoS saldırısı başlattı. Aslında milyonlara hizmeti reddedebilirdi.

Blockchain tabanlı DNS altyapısı daha güvenli bir internet trafiğine izin verecek potansiyele sahiptir. Potansiyel olarak farklı bir internet türü geliştirecek kapasitedir. Oldukça sağlam bir model olacaktır. Bu sistem mükemmel olmayabilir.

Ancak, kötü amaçlı saldırganın düğümleri tanımlaması ve daha sonra da zincirin bütünlüğünü bozmak için yeteri kadar alması gerekeceği için çatlamak çok daha zor olacaktır.

Hukuk Sistemi

Blockchain teknolojisi ile yolu kesişecek 7 endüstri arasında son sırada Hukuk yer alır. Blockchain teknolojisi ile kişi bazı değişiklikler yapmaya karar verdiğinde, herhangi bir değişiklik kolayca hem takip edilebilir hem de kaydedilebilir.

Blockchain sayesinde sistemin içindeki uzun anlaşmazlıklar, pahalı ücretler ve prosedürlere olan ihtiyaç tamamen ortadan kaldıracaktır. Bir kimsenin miras iddiası ile karşı karşıya kalacak uzak akrabaları için kazdığı zamanlar tarih olurdu.

Hem verilerin depolanması hem de paylaşılmasını içeren öbür yandan birçok yasal sorun da blockchain’in merkezi olmayan yapısı sayesinde iyileşebilir.

blockchain teknolojisi

Blockchain Teknolojisi ile Yolu Kesişecek 7 Endüstri de Sonuç

Makale içeriğinde temas edilen değişikliklerin çoğu zaten gerçekleşiyordur. Blok zincir teknolojisi ile günlük hayatımızın çoğunda uygulanacağı zaman da artık meselesidir. Gelecek nesillerin bundan istifade oranı ne denli fazla olacak zamanla görülecektir.

Blockchain teknolojisi ile yolu kesişecek 7 endüstri arasındaki sayı artacak mı?

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Bir Cevap Yazın

Mehmet Ortaç sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et