E-posta Abonelerini Artırmak İster misiniz?

E-posta Abonelerini Artırmak İster misiniz? E-posta gönderimleri pazarlama kampanyalarınızda çok önemli bir yer tutuyor değil mi? Peki sizden e-posta almak isteyen kaç kişi var? Bu sayı sizin için yeterli mi? Yeterli değilse e-posta abonelerini artırmaya birlikte odaklanalım!

Öncelikle bugüne kadar e-posta pazarlaması yapmadıysanız çok geç kalmışsınız demektir. Çünkü rakipleriniz bu pazarlama türünü oldukça uzun zamandır kullanıyor. Maliyet açısından bütçenizden çok fazla pay almadığı için e-posta pazarlaması özellikle dijital pazarlama uzmanı olarak çalışanlar için vazgeçilmez faaliyetlerden bir tanesi.

Bugüne kadar e-posta pazarlaması yapmadıysanız mutlaka bir yerden başlamalısınız. Bu konuda daha önce yazdığım şu yazıyı okumanızı öneririm. Aslında e-posta pazarlamasının temelini bu yazımda anlatıyorum. Onu okuduktan sonra bu yazıya devam etmekte fayda var.

Dijital Kanallar Çok Fazla!

Her geçen gün yeni bir dijital kanal ekleniyor değil mi? Bütün bu eklenen kanallar arasında e-posta pazarlaması gözünüze gereksiz görünüyor olabilir. Yaşadığınız şehirde yeni ve kaliteli restoranlar açıldığında siz müdavimi olduğunuz restoranlara gitmekten vazgeçiyor musunuz?

Dijital kanalları da böyle değerlendirmelisiniz. Yeni birçok kanal çıkıyor olabilir. Elbette onları da deneyeceksiniz. Ancak en fazla verim aldığınız kanalları kullanmaya devam etmelisiniz. Güvenin bana e-posta pazarlaması bunlardan bir tanesi!

9 Milyar E-Posta Abonesi

Dünya çapında e-posta abonelerinin sayısının 2019 yılı içerisinde 9 milyara ulaşacağı tahmin ediliyor.

Perakende profesyonellerinin %80’i e-posta pazarlamasının tüm pazarlama faaliyetleri içerisinde müşteriyi elde tutma konusunda ikinci sırada yer aldığını belirtiyor.

Tüketicilerin %28’i ise haftada bir defadan fazla promosyon içeren e-posta almak istiyor.

B2B pazarlamacıların %59’u e-posta pazarlamasının satış oluşturma açısından en etkili kanal olduğunu söylüyor.

Bu istatistikler e-posta pazarlamasına başlama ya da yeniden düzenli faaliyetler arasına alma konusunda sizi ikna etmiştir umarım.

E-posta Abonelerini Artırmak için Ne Yapmalıyız?

İkna olduğunuzu varsayarak yazının asıl konusuna geçmek istiyorum. E-posta pazarlaması yapacağız ama e-posta abonelerini nasıl artıracağız? Ne kadar geniş bir kitleye gönderim yaparsak gönderimizin etkisi o kadar yüksek olur! O halde e-posta abonelerini artırmak için bir şeyler yapmamız gerekli.

İlgili İçerikler Sunun

E-posta abonelerini gönderilerinizi okumaya teşvik etmek için onlara ilgili içerikler göndermeniz şart. Hiç kimse ilgilenmediği bir konu hakkında içerikler okumak istemez. Eğer abonelerinize ilgilerini çekecek, faydalı bilgiler verecek içerikler gönderirseniz mutlaka okuyacaklardır.

Eskiden bu gönderimleri toplu bir biçimde yapardık. Ancak şimdi gündemimizde pazarlama otomasyonu var. Bu teknoloji sayesinde artık ilgili içerikleri de farklı müşteri gruplarına göre kümeleyerek gönderebilirsiniz. Pazarlama otomasyonunun ne olduğu ile ilgili daha önce bir yazı yazmıştım. Ayrıca pazarlama otomasyonu stratejileri ile ilgili ikinci bir yazımı da buradan okuyabilirsiniz.

Marka İş Birlikleri Yapın

Kendi abone listenizi büyütmenin en hızlı yolu nedir? Marka iş birlikleri yapmak abone listenizi büyütmenin en önemli yollarından bir tanesidir.

Marka iş birliğinden kastımız çapraz promosyonlar yapmanız. Nasıl mı?

Sektörünüzle benzer alanlarda hizmet veren ancak sizinle doğrudan rakip olmayan firmaları listeleyin. Bir örnek vermek gerekirse; eğer gayrimenkul sektöründe pazarlama yapan bir gayrimenkul geliştirici şirketseniz ev mobilyaları satan bir marka sizin için marka iş birliğine yatkın bir iş ortağı olacaktır.

Çapraz promosyon yaparak birbirinizin müşterilerine ürünlerinizi önerebilirsiniz. Sizden ev ya da ofis satın alan bir müşteriye mobilya markası pekâlâ ürünlerini önerebilir. Sizin için hazırlayacakları bir dekorasyon önerisi yazısı müşterilerinize gönderebileceğiniz harika bir içerik olabilir.

Yeniden Hedefleme Yapın

Modern insan satın almaya teşvik olmadan önce markanın mesajlarına defalarca maruz kalması gerekir. Çünkü modern insanın en büyük problemlerinden bir tanesi çok fazla pazarlama mesajına maruz kalması ve bu yüzden bir körlük oluşması. Dolayısıyla hedeflediğiniz tüketicilerin karşısına çok defa çıkmanız gerekir.

Bir tüketicinin web sitenize geldikten sonra ürün satın almadan, form doldurmadan ya da e-posta aboneleriniz arasına katılmadan çıkması markanız ya da ürünleriniz ile ilgilenmedikleri anlamına gelmez. İnsanlar meşgul ve dikkatli dağınık. Ancak durumun böyle olması tüketicilere karşı umutlarımızı tüketeceğimiz anlamına gelmez.

Kaybettiğimiz bu tüketicilerle yeniden bağlantı kurmak ve e-posta aboneleriniz arasına katılmaları için Facebook ve Google gibi mecraların yeniden pazarlama özelliğini kullanmak bir yol olabilir.

Sonuç

Bu basit 3 yolu kullanarak e-posta abonelerini artırabilirsiniz. Tüketicilerle sağladığınız uzun dönemli ilişki, onlara göndereceğiniz içerikler ve promosyonlar ile satın alma konusunda teşvik edebilirsiniz.

E-posta pazarlaması çok kısa sürede etki göstermeyebilir. Bu süreç kesinlikle sabır gerektiren bir süreçtir. Pazarlama otomasyonu teknolojisi ile e-posta pazarlaması süreci daha basitleşti. Müşterilerin tepki verme süreci ise kısaldı.

Siz e-posta akışlarını doğru kurgularsanız etkisi ciddi oranda artacaktır.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

“E-posta Abonelerini Artırmak İster misiniz?” üzerine bir yorum

  1. Evet özellikle bizim halkımız promastonu aşırı derece de sever sosyal medya da düzgün kullanırsak biraz da sabırla uğraşırsak oluyor gibi öneriler için teşekkür ederiz

    Yanıtla

Bir Cevap Yazın

Mehmet Ortaç sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et