Dijital Dünyada Otoritenizi Artırmanın 7 Yolu

Dijital Dünyada Otoritenizi Artırmanın 7 Yolu yazımda yabancı kaynaklardan derlediğim bir takım bilgileri sizlerle paylaşacağım. Aslında bu benim öğrenme yolculuğunda edindiğim bilgileri derlediğim bir yazı. Ben bir otorite miyim sorusuna yanıtım kesinlikle hayır. 

Yıllarca blog yazdıktan ve bir hatadan dolayı bütün veritabanımı kaybettikten sonra bu yolculuğa yeni baştan başladığımı söylemem gerekli. Daha önce öğrenmeyi öğrenme yazımda belirttiğim gibi benim öğrenme yöntemlerinden bir tanesi de yazmak. Dürüst davranmak zorundayım. O nedenle siz de bu yazıyı; “Adam sanki otorite de atıyor, tutuyor.” diye düşünerek okumayın lütfen. 

Sizi sosyal medyada takip eden sayısının az olması, web sayfanıza çok az kişinin gelmesi ya da bir kere geldikten sonra bir daha uğramaması ne kadar kötü bir durum değil mi? Mesela kaç tane e-bülten aboneniz var? Kaç kişi sizi RSS ile takip ediyor? Ne kadar yolun başındayız?

Bütün bu sorulara olumlu yanıtlar verebilmenin tek yolu dijital dünyada otoritenizi artırmak. Peki bunu nasıl yapacağız? Kolay bir yolculu mu bu? Tabi ki hayır. Ancak bir noktadan başlamak lazım. Peki nasıl yapacağız?

Dijital Dünyada Otoritenizi Artırmanın 7 Yolu

Dijital Dünyada Otoritenizi Artırmanın 7 Yolu
Dijital Dünyada Otoritenizi Artırmanın 7 Yolu

Doğru Fotoğraf Paylaşımları

Her ne kadar içerik pazarlaması gibi metinsel alanlar bize SEO açısından fayda sağlasa da insanlar fotoğraflara daha çok değer veriyor. Görselliğiniz insanları cezbediyor. Üstelik Türkiye gibi okumaktan çok izlemeyi ya da bakmayı seven insanlardan oluştan bir ülkede yaşıyorsak!

Alanında otorite kişilerle çekilmiş fotoğraflarınız ya da bir sahnede konuşma yaparken çekilmiş bir fotoğrafınız insanların web sayfanızı ve sosyal medya hesaplarınızı yakından takip etmesi için önemli bir etken. Sahnede bir şeyler anlatan insanın mutlaka değerli şeyler anlattığı algısı oluşur. 

Başarı Hikayenizi Yazın

İnsanlar sizi takip etmeden önce mutlaka sizin kim olduğunuza ilgi duyarlar. Bunu sağlamanın en güzel yollarından bir tanesi de kendinizi çok iyi bir biçimde anlatmanız. Eğer başarılı sonuçlar aldığınız bir hikayeniz varsa insanlar başarıyı nasıl yakalayacaklarını mutlaka sizden öğreneceklerini düşünürler. Mesela iyi bir şirketin pazarlama departmanında çalışıyorsanız pazarlama alanında kariyer yapmayı planlayan öğrenciler, gençler için takip edilmesi gereken otorite konumuna yerleşirsiniz.

Bu başarı hikayesi sadece metinde kalmamalı. İlk maddeye buradan bir bağlantı yapabiliriz. İnsanlara başarınızı mutlaka ekran görüntüleri ile kanıtlamalısınız. Web sitesi trafiğinizi nasıl artırdığınızı anlatan bir yazı da mutlaka Google Analytics görüntüsüne yer verin ki insanlar trafiğinizin gerçekten artığına ikna olsunlar.

Referanslar Paylaşın

İnsanlar taktir edilen kişileri takip etmeye daha meyillidir. Topluluklar ve kanaat önderleri mutlaka kitleleri etkiler. Örneğin, otorite kabul edeceğiniz bir kişinin sizin paylaşımınıza yaptığı yorumu retweet etmek, size web sayfanız için gelen teşekkürlerin ekran görüntülerini paylaşmak ve sayfanıza yapılan yorumlar önemli bir etki oluşturacaktır. Sakın ama sakın web sitenizin yorum bölümünü kapatmayın. Bırakın insanlar hakkınızda ve yazılarınız ile ilgili yorumlar yapsınlar. Backlink almak için bile olsa mutlaka web sayfalarını paylaşabilsinler. Bu tamamen karşılıklı bir kazanım sürecidir. Bencil olmayın!

Otorite İnsanlarla İlişkiler Kurun

Otorite kişiliklerle iletişim halinde olduğunuzu göstermeniz sizin de otorite konumuna yerleşebilmeniz için çok etkili bir yöntemdir. Örneğin, çok aranan ve fikirleri takip edilen insanlarla yapılmış röportajlar takip edilmeniz için doğru bir yol olacaktır.

Yetkinliklerinizi Gösterin

İnsanlar yetkinlikleri gördükleri zaman o alandaki yazılarınızı ve paylaşımlarınızı merakla takip ederler. Bunun en etkili yollarından bir tanesi sertifikalarınızı sergilemektir. Google Adwords sertifikanız mı var? Yayınlayın, korkmayın! Başka alanda aldığını sertifikaları da mutlaka ekleyin. Kendi uzmanlığınızı ortaya koyun.

İnsanların İlgisini Çekecek Hikayeler Paylaşın

Hikayeler her zaman insanların dikkatini çeker. Siz de paylaşın! 

Tabi ki kırmızı başlıklı kız hikayesini değil! Kendi uzmanlık alanınız ile ilgili başarı hikayenizi paylaşabilirsiniz. İlk madde de bu konuya değindik aslında. Ancak çeşitlendirme yapmak zorundasınız. Sürekli başardığımız şeylerin paylaşılır bir tarafı vardır mutlaka. Çekinmeyin, paylaşın. İnsanlar da hikayenizi bilsinler. Bırakın taklit bile edebilirler. 

Zayıflıklarınız Hakkında Konuşun

Bu yazının başında söylediğim ve birçok yazımda örneğini bulabileceğiniz gibi başarısız olduğunuz alanları çekinmeden paylaşın. Bu alanların üzerine nasıl gittiğinizi de belirtin. İnsanlar sizinle birlikte öğrensinler. Sürekli güçlü görünmek insanlarda samimiyetsizlik hissi oluşturacaktır. Bundan kaçının. Sonuçta otorite bile olsanız siz de insansınız. 

Başarı hikayelerinin yanında başarısızlık hikayelerini de mutlaka paylaşın. Bu demek değildir ki insanların sizi ahmak yerine koyacağı kadar başarısızlık ile boğun ortalığı. Özlem Gürses’in Bazen Olmaz kitabını tavsiye ederim size. Her başarının altında büyük başarısızlıkların yattığını çok iyi bir şekilde göreceksiniz. Hayat bir yolculuk, insan hatalarından öğrenir. Bunu hafife almayın.

Dijital Dünyada Otoritenizi Artırmanın 7 Yolu Ek Öneriler

Son olarak; asla bu yolculuktan yılmayın, yorulmayın. Onlarca paylaşım yapıp ardından günlerce sessiz kalmayın. Düzenli bir şekilde paylaşın. Hedef kelimelere çok odaklanmayın. Trafik ve SEO ölçümleri ile kafayı yormayın. Hepsi zamanla gelecek. Siz sürekli paylaşın. 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

“Dijital Dünyada Otoritenizi Artırmanın 7 Yolu” üzerine bir yorum

  1. Çok faydalı bir yazı, insanlar gerçekten de görselliğe çok önem veriyor. Fotograflara özen göstermek gerekir. Çok teşekkürler Mehmet Bey.

    Yanıtla

Bir Cevap Yazın

Mehmet Ortaç sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et