Etkili İş İletişiminin 7 Yolu

Bugün yazımda etkili iş iletişiminin 7 yolunu inceleyeceğiz.

Kurumsal dünyanın kendi altyapısı, etiği, dili ve işleri yapma şekli vardır. Bu nedenle iş yaşamında başarılı bir başlangıç ​​ve mükemmel bir yolculuk için herkesin kariyerine başlamadan önce bütün bu temel ilkeleri iyi bilmesi gerekir.

İletişim kurumsal dünyada hayati bir rol oynar. Etkili iletişim mesajınızı, düşüncelerinizi ve fikirlerinizi dikkat çekecek şekilde iletmenizi sağlar. Etkili iletişim sağlamak için yedi hayati yol vardır.

Şimdi bu 7 yolu inceleyelim.

Etkili İş İletişiminin 7 Yolu

1. Doğruluk

iş iletişimi
iş iletişimi

Doğruluk, gerçekleri söylemektedir. Ancak bu gerçekleri ifade ederken doğru bir dil kullanmak gerekir. Muhatabınıza doğru mesajları iletmek anlamına gelir.

Yanlış dilbilgisi cümlenin anlamını tamamen değiştirebileceği ve olumsuz bir izlenim bırakabileceği için hem yazılı hem de sözlü iletişimde dilbilgisi hatalarından kaçınılmalıdır.

2. Açıklık

iş iletişimi
iş iletişimi

Açıklık, muhatabımızın cümlenin gerçek anlamını kolayca kavrayabileceği bir dil kullanmayı gerektirir. Mesajı ileten tarafın belirli bir zamanda belirli bir mesajı vurgulaması gerekir. Düşüncelerde ve fikirlerde netlik varsa, bu da cümlenin anlamının kolayca aktarılmasını sağlar.

3. Tamlık

iş iletişimi
iş iletişimi

Mesajın ileten kişi beklediği türden bir yanıt almak istiyorsa, her zaman gerekli tüm ayrıntıları vermelidir. Kişi, muhatabının ruh halini dikkate almalı ve ortaya çıkan tüm soruları, yanıtları gerçekler ve rakamlarla destekleyerek yanıtlamalıdır.

4. Özlülük

iş iletişimi
iş iletişimi

Kurumsal dünyada, hiç kimsenin uzun konuşmalara ayıracak vakti yoktur. Bu nedenle iletişimde özlü olmak ve kendinizin ve başkalarının zamanından tasarruf etmek önemlidir. Düşüncelerin tekrarından ve ayrıntılı ifadelerden kaçınarak özlülük elde edebilirsiniz. Bunun yerine amacına uygun ama iletişimi tamamlayan kısa cümleler kullanmalısınız.

5. Dikkat

iş iletişimi
iş iletişimi

Dikkat, muhatabın bakış açısıyla düşünmeyi ima eden etkili iletişimin en önemli bileşenidir. Kişi, mesaj oluştururken izleyicinin bakış açısını, geçmişini, eğitim düzeyini, zihniyetini, isteklerini ve sorunlarını göz önünde bulundurmalıdır. Okuyucunun ihtiyaçlarını karşılamak için mesajınızı değiştirmeniz gerekir.

6. Somutluk

iş iletişimi
iş iletişimi

Mesajdaki somutluk, genel, bulanık ve muğlak olmaktan ziyade kesin ve açık olmayı ifade eder. Kişi, etkili iletişim için muhatabın önünde doğru ve spesifik gerçekleri sunmalıdır.

7. Nezaket

iş iletişimi
iş iletişimi

Nezaket, her etkili iletişimin temel bileşenidir. Bir iletişimin başlangıcı ve bitişi nezaketle olmalıdır. Muhatabın duygularını iyi niyet oluşturduğu için değer vermeyi ifade eder. Kişi, etkili iletişim için kibar kelimeler kullanmalı ve muhataba saygı göstermelidir.

Bu yazıda elimden geldiğince ve özet bir şekilde etkili iş iletişiminin 7 yolunu anlatmaya çalıştım. Eminim bu yazıya son derece değerli katkılar yapacak ve hatta bu 7 yolu geliştirecekler vardır.


Zaman zaman dijital pazarlama konusunda bir dijital pazarlama uzmanı olarak vereceğim bilgileri takip etmek için mehmetortac.com adresini ve Twitter hesabımı takip etmeyi unutmayın!

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

“Etkili İş İletişiminin 7 Yolu” üzerine bir yorum

Bir Cevap Yazın

Mehmet Ortaç sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et