Başarıyı Bulmak – Eleştiri Nasıl Kabul Edilir?

Başarıyı Bulmak – Eleştiri Nasıl Kabul Edilir…

Birinin sizi eleştirmesinden nefret ediyor musunuz? Ancak bazen eleştiri bizim için iyi olabilir. Bu nasıl mümkün olabilir? İnanılmaz mı görünüyor? Neden okumaya devam etmiyorsun?

Akıl hocalarımız, meslektaşlarımız ve patronlarımız – hepsi işimizi eleştirir. Onlar olmasaydı, düşünmek ve büyümek için asla esnemeyecektik. Bu yüzden eleştirilerinin bize zarar vermesine izin vermemeliyiz.

Bu noktada, yaklaşık dokuz yaşımdayken, okulda öğrenen bir inek olduğumu ve akademik olarak çok başarılı olduğumu hatırlıyorum. Ama diziye katılım zorunlu hale gelince çıldırdım.

Başarıyı Bulmak

Başarıyı Bulmak Eleştiri Nasıl Kabul Edilir
Başarıyı Bulmak – Eleştiri Nasıl Kabul Edilir

Okulda kültürel bir program olacaktı ve herkesin katılması gerekiyordu. Bir adam dizideki oyunculuk rollerimizi denetlememize yardım ediyordu. Dizinin başında ve sonunda fırıncı olarak küçük bir rolüm olduğunu hatırlıyorum. Bu konuda mutlu hissetmedim çünkü süpervizör dramayı uyguladığımız her gün tüm hareketlerim hakkında beni kötü bir şekilde eleştirdi.

Bu benim için acı vericiydi ve büyük gün gelip dizide oynama zamanı geldiğinde elimden gelenin en iyisini yaptım ve elimde esmer ekmekle fırıncı kostümü içinde bir fırıncı olarak başarılı oldum. Herkes rollerimi sevdi ve takdirle doluydu ve beni çok övdü.

Eleştiri Nasıl Kabul Edilir?

Başarıyı Bulmak Eleştiri Nasıl Kabul Edilir
Başarıyı Bulmak – Eleştiri Nasıl Kabul Edilir

Bugün drama süpervizörüne minnetle bakıyorum. Sürekli eleştirisi süper iyi performans göstermeme yardımcı oldu. Ona çok şey borçluyum.

O halde insanların eleştirilerine üzülmeyelim; bazen iyi niyetli olurlar. İş yerinde amirlerimizi ve patronlarımızı suçlayabilir miyiz? Bazen çok yargılıyorlar ve performanslarımız hakkında kötü yorum yapıyorlar. Ama bu avantajlı olabilir.

Onları tatmin etmek ve verimli ve anlamlı işler sunmak için daha iyi performans gösteriyoruz ve bu süreçte kendimize bir isim veriyoruz. Hayatın yolu budur.

Bu yüzden başarıya ulaşmak için eleştirileri iyi niyetle ve iyi niyetle kabul edin. Verecek ve katkıda bulunacak daha çok şeyiniz var, bu da şirketiniz/kuruluşunuz için aşikar hale geliyor.

Yani, hayatınızdaki insanlardan ne kadar çok eleştiri duyarsanız o kadar iyi. Daha iyi bir hayat yaşarsınız çünkü kendinizi geliştirdiniz ve daha yetenekli hale geldiniz.

En Kötü Eleştirmen: Zihniniz

Başarıyı Bulmak Eleştiri Nasıl Kabul Edilir

Bunun dışında hayatınızdaki en kötü eleştirmen zihninizdir. Zihniniz size sürekli olarak her şey hakkında eleştirel düşünceler veriyor ve kendinizi felçli hissedebilirsiniz. Zihninizin eleştirisi, sonuçta en iyi seçim olmayabilir. Sakin olmaya ve kendinizi yatıştırmaya çalışın ve cildinizde rahat olun.

Melodik şarkılar dinleyin veya bir komedi izleyin ve dikkatinizi başka yöne çevirin. Zihninizin sürekli olumsuz konuşmasını dinlemeyebilirsiniz.

Diğer insanların işinizi ve yaşam rollerinizi nasıl eleştirdiği çok daha anlamlı. Bu yüzden kendinize karşı nazik olun, başkalarına kulak verin ve işleri kendiniz halledin.

Yine de herkesin eleştirisine dikkat etmek zorunda değilsiniz – sadece sizinle konuşan ve sizinle rezonansa girenlere.

Ne de olsa, etrafınızdaki iyi niyetli insanların yapıcı eleştirilerini görmezden gelemezsiniz ve bu olmadan hayatı kaçırırsınız. Bu nedenle, bağlantıda kalın, bu insanlara kulak verin ve yapmayı sevdiğiniz ve hayatınız ve yaşamınız için yapmaktan zevk aldığınız her şeyde güçlü bir başarı olun.


Zaman zaman dijital pazarlama konusunda bir dijital pazarlama uzmanı olarak vereceğim bilgileri takip etmek için mehmetortac.com adresini ve Twitter hesabımı takip etmeyi unutmayın!

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Bir Cevap Yazın

Mehmet Ortaç sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et