Hoş Geldin 2019

2019 model Mehmet! 🙂

Dün akşam itibariyle benim de güncellemem geldi. 1 Ocak itibariyle tamamen dört gözüm artık 🙂

Herkese ama öncelikle tüm Dünya’ya ve ülkemize güzel bir yol olsun 2019.

Ben 2009 yılından bu yana her sene kendime o yılın temasını belirlerim. Bütün bir yıl o hedef için çalışırım. Bu temayı da kimseye söylemem. Çünkü insanoğlu umut kırar. İnsan oğlu yoldan vazgeçirir!

Bugüne kadar her yıl belirlediğim hedeflere tamamen ulaştım çok şükür. Bütün bu hedeflere ulaşmamda en büyük yardımcım tartışmasız eşim ve tüm ailem oldu.

2018 yılı ise kendi adıma 33 yıllık yaşantımın en başarılı yılı oldu diyebilirim. Bütün sorunlarımı geride bıraktığım, Birçok alanda kendimce başarılar elde ettiğim. Hastalık v.b ufak tefek sorunlar olsa da neredeyse sorunsuz geçirdiğim bir yıl oldu. Darısı hem benim adıma hem de herkes adına 2019 yılının başına olsun.

2017 yılının sonlarına doğru kendimi çok sorguladım. Arkadaş çevrem, yaptıklarım ve yapmadıklarım beni her zaman aşağıya çekiyordu. O sorgulamalarım zamanında Dünya genelinde “your network is your net worth” dedikleri “gerçek değerin çevrendir.” Olgusu ile tanıştım. Bunu kısaca “5 kişi kuralı” olarak tanımlıyorlar.

Bu kuralar göre insan en çok vakit geçirdiği 5 kişinin ortalaması kadardır. Bu 5 kişinin içerisine tabi ki aileyi katmıyoruz. Tamamen arkadaş çevresidir anlatılmak istenen. Bu diğer insanları küçümsemek ya da onları ötekileştirmek değildir. Aksine kendini küçültmektir! Eğer kendin gibi eğitim almış, kendin gibi maddi imkanlardaki insanlarla vakit geçirirsen o seviyede kalır ve yukarıya adım atamazsın! Ya da tam tersi en çok vakit geçirdiğin 5 kişinin en iyisi olursan kendini hep üstün görür ve ileriye adım atmak için gerek duymazsın!

Ancak çevrendeki 5 kişi senden çok daha ileride olursa sen de o çevrenin seviyesini yakalayabilmek için uğraşmak durumunda kalırsın ve inanırsan başarırsın.

2018 yılının başında çevremdeki 5 insanı değiştirdim. Böylelikle tüm yıl boyunca hem çok şey öğrendim hem de maddi ve manevi çok şey kazandım.

Çevremdeki isimli kahramanlara ne kadar teşekkür etsem az!

Siz de deneyin. Eminim kendinizdeki değişimi çok rahat gözlemleyeceksiniz.

2019 yılında 2018’in kazanımlarının üzerine çok daha fazlasını koymak dileğiyle. Hem kendim hem de sizler için…

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

“Hoş Geldin 2019” üzerine bir yorum

Bir Cevap Yazın

Mehmet Ortaç sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et