Facebook Reklam Maliyetlerini Azaltmak için 8 Teknik

İnternette Facebook reklam maliyetlerini nasıl düşüreceğiniz hakkında paylaşılan birçok kaynak var. Bu kaynaklar, yeni başlayanlara maliyetleri azaltmak için birçok yeni fikir sunar.

Bu makalede, bir adım daha ileri gideceğim. Yalnızca Facebook reklam maliyetlerini azaltmak için ortak teknikleri paylaşmakla kalmayacağım, aynı zamanda maliyeti düşürmek için bulduğum yeni fikirler hakkında da konuşacağım.

Facebook Maliyetleri Nasıl Belirler?

Facebook’un reklam maliyetlerini belirlemek için ölçtüğü birçok faktör vardır. Reklam yerleşimleri, teklif stratejisi ve reklam öğeleri gibi faktörlerin tümü maliyetin hesaplanmasında önemli bir rol oynar. Ancak, reklam maliyetlendirmesinin en temel temeli şu şekildedir:

Aynı kitle tarafından görülmeyi teklif eden reklamların sayısı.

Adından da anlaşılacağı gibi, Facebook’un teklif sistemi her yerleşim, kitle grubu, zamanlama ve daha fazlası için sanal bir açık artırmaya sahiptir. Bu, reklam verenler tarafından çok rağbet gören bir alan için teklif verirken yüksek maliyetlerle sonuçlanır.

Ayrıca, reklamlarınızı oluşturmadan önce aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurun, çünkü maliyet metriklerinizi etkilerler:

İzleyici: Konu kitleler söz konusu olduğunda hepsi eşit yaratılmaz. Facebook’taki bazı kitleler diğerlerinden daha pahalıdır ve bunun tersi de geçerlidir. Genel olarak, çok rağbet gören bir kitleyi veya çok hedefli olanı hedeflediğinizde maliyetler artar.

Alaka Düzeyi: Alaka düzeyi metriği, bir reklam 500 defadan fazla görüldükten sonra reklam yöneticisi paneline yansır. Alaka düzeyi, Facebook’un reklam verenlere reklamlarınızın doğru kişiler tarafından görüldüğünü söylemenin yoludur.

Ayrıca, gönderinize katılım oranı ne kadar yüksek olursa, Facebook alaka düzeyi konusunda o kadar yüksek puan alır. Facebook’a, kitlenizin bu içeriği görmek istediğine dair alaka düzeyi sinyallerinin yüksek olması ve Facebook, reklamınızı daha fazla kitlenize göstererek bu isteği takip eder.

Teklif verme stratejisi: Facebook, bir açık artırma sistemine göre reklam görüntüler. Bu, reklamlarınızın müşterinize ulaşmak için bir açık artırmada diğer reklamlara karşı teklif verdiği anlamına gelir. Genellikle, teklif stratejisi Facebook tarafından otomatikleştirilir. Teklifi manuel olarak ele almayı seçerseniz, stratejinizi istediğiniz maliyete göre optimize edebilirsiniz.

Reklam Zaman Planlaması: Maliyetler günün saatine, haftaya, aya veya yıla göre değişebilir. Genel olarak, diğer reklam verenlerle (tatil mevsimleri gibi) aynı zamanda yoğun bir şekilde reklam yayınlıyorsanız masraflarınız artacaktır.

Nasıl çalıştığını anlamak, Facebook reklam maliyetlerini azaltmanın ilk adımıdır. Müşterinizi tanımak ise ikinci sırada gelir. Peki, şimdi Facebook’un reklam için nasıl ücretlendirildiğine dair bilgiye sahip olduğunuza göre, bu konuda ne yapabilirsiniz?

Facebook Reklam Maliyetlerini Azaltmanın En Etkili Yolları

Doğru kitleyi seçmek

Reklamlarınızın kime gösterileceğini seçmek zor bir iştir. Doğru kitleyi seçtiğinizde dönüşüm oranlarınız oldukça yükselir. Yanlış kitleyi seçtiğiniz zaman reklam bütçenizi gereksiz yere harcamış olursunuz.

Bir kitle oluştururken; sayfanızın boyutu, ilgi alanları, konumu ve önceki bağlantılarının maliyetleri etkileyebileceğini unutmayın. İşte kitle seçiminin genel bir kuralı:

Kitle büyüdükçe genellikle istenen sonuç başına maliyet daha ucuz olur.

Daha küçük, yoğun hedefli kitleler size daha pahalıya mal olur.

Afrika ve Asya gibi bazı yerlerde daha ucuz bir maliyet ve katılım oranı vardır.

İleri teknoloji cihazlara odaklanan kitleler daha pahalı olma eğilimindedir. Bunun nedeni büyük olasılıkla bu grubu yoğun olarak hedefleyen reklam verenlerdir.

Artık kitle oluşturma sürecinin temel bilgilerine hâkimsiniz. Buradaki hedefiniz iki yönlü. Ürünlerinizi satın alması muhtemel bir kitle bulun ve hedef grubunuzun diğer reklam verenler tarafından çok yönelinmeyen farklı alt kümelerini bulun.

Alaka düzeyi için hedeflenmiş bir kitle kullanın: Facebook, belirli bir kitleyle iyi sonuç veren içeriği tanır ve reklamınızı bu kitleye gösterir. Özellikle ürününüze ilgi gösteren bir kitle seçerek, ürününüzü etkin bir şekilde arayan ve dolayısıyla reklamınızla etkileşime girme olasılığı daha yüksek olan kullanıcılar için reklamlar oluşturuyor olabilirsiniz.

Reklamlarınızı yeniden hedefleyin: Yeniden hedefleme veya yeniden pazarlama; web siteniz, Facebook sayfanız veya reklamlarınız aracılığıyla markanızla daha önce etkileşimde bulunan kişilere reklam gösterdiğiniz bir reklam türüdür. Daha önce sizinle etkileşimde bulunan kişileri izlemek ve yalnızca bu kişilerden oluşan bir kitle oluşturmak için Facebook pikseli kullanabilirsiniz.

Yerleşimlerinizi seçin

Varsayılan olarak, reklamlarınız Facebook ekosistemindeki tüm platformlarda gösterilecek şekilde ayarlanmıştır. Reklamlarınızı görüntülemek için platformlar seçerek, iyi performans göstermeyen kanalları ve nispeten daha yüksek maliyetleri ortadan kaldırabilirsiniz.

Reklamlarınızın farklı platformlarda nasıl performans gösterdiğini öğrenmek için işletme yöneticinizdeki reklam raporlarına gidin

Kampanya hedeflerini test edin

İçerik yayınlamadan önce hedeflerinizi belirleyin. Reklamınızın amacı nedir? İnsanlara varlığınızı bildirmeye mi çalışıyorsunuz? Müşterileri web sitenize çekecek şekilde tasarlanmış yeni bir tanıtımınız mı var?

Hedeflerinizi belirlemek, reklam yöneticisindeki reklamları optimize etmenize yardımcı olur. Varsayılan olarak, Facebook reklam hedeflerini Etkileşimler olarak belirler. Bu, yayınınızda daha fazla beğeni ve paylaşım almak için harika olabilir, ancak BGBM’nizin oldukça hızlı bir şekilde yükselmesine de neden olabilir.

Bunun yerine, marka bilinirliğini seçin veya hedefiniz insanların haber akışında mümkün olan en düşük maliyetle reklam gösterin.

Reklam dağıtımınızı optimize edin

Yayınlarınızı reklam kümesi düzeyinde optimize edeceksiniz. En düşük BGBM’leri bulmak için gösterimler veya günlük benzersiz erişim arasından seçim yapın.

İki yayınlama optimizasyonu seçeneğinin reklamlarınız için yaptıkları:

Gösterimler: Gösterimleri optimize ederek BGBM’nizi hızlı bir şekilde düşürebilirsiniz. Ancak bunun daha düşük katılım ve dönüşüm maliyetine yol açabileceği konusunda uyarılmalıyım. Satışları artırmak yerine marka bilinirliğini artırmaya çalışırken bu yayınlama stratejisini seçin.

Günlük Benzersiz Erişim: Günlük benzersiz erişim optimizasyonu, reklamınızı görüntüleyen başına günde yalnızca bir kez gösterir. Bu, geniş bir kitleniz olduğunda ve Facebook’ta kimlerin reklam göstereceğini seçmek için yeterli seçeneğe sahip olduğunda maliyetleri düşürebilir.

Teklif sınırlamaları kullanın

Teklif sınırları, reklam kümesi düzeyinde de kullanılabilir. Varsayılan ayarları korumayı seçerseniz, Facebook teklifleri mümkün olduğunca düşük tutmaya çalışacak, ancak kampanya boyunca daha ileri giderken maliyetleri artıracaktır.

Maliyetleri belirli bir eşiğin altında tutmak için bu senaryoda bir teklif sınırını test edebilirsiniz. Bu stratejinin tek dezavantajı, belirli bir noktada Facebook’un reklamlarınızı göstermeyi veya günlük gösterim sayısını azaltmayı reddedebilmesidir.

Reklamları bir zamanlamaya göre yayınlama

Reklamlarınızı günün belirli saatlerine kadar göstermeyi seçebileceğinizi biliyor muydunuz?

Müşterileriniz günün belirli dönemlerinde daha aktif ve muhtemelen daha duyarlı olabilir.

Müşterilere ulaşmak için en uygun saatleri seçin ve istediğiniz sonuç başına maliyetinizi önemli ölçüde artırın.

Reklamları planlamak için en uygun zamanları bulmak için reklam raporlarına gidin ve reklamlarınızın en iyi sonuçları ne zaman alacağını öğrenmek için parametrelerinizi ayarlayın.

Geçmişteki göstergeler, reklamlarımızın ne zaman en iyi performansı göstereceğini size bildirmek için harika bir rehber olabilir.

Videoları pazarlama stratejinizde kullanın

Video görüntüleme 2019’da sürekli arttı ve bunu yapmaya devam edecek. Videolar, markanızı ifade etmek ve hikâyenizi müşterilerinizi ilgilendiren bir ortamda anlatmak için diğer içerik türlerinden önemli ölçüde daha güçlüdür.

Yüksek etkileşim oranları uzun vadede reklam alaka düzeyinizi artırmaya ve Facebook reklam maliyetlerini azaltmaya neden olduğundan, içerik stratejinizde daha fazla video kullanın.

Alakalı içerik oluşturun

Müşterileriniz sosyal medyada reklam aramıyor. İçerik arıyorlar. İçeriğinizi, hem hedeflerinizi hem de müşterinin ilgilendikleri içeriğin keyfini çıkarma ihtiyacını karşılayacak şekilde oluşturun.

Reklamlarınızla etkileşime geçmelerini sağlamak için mevcut eğilimleri ve müşteri ilgi alanlarını reklamlarınıza dâhil edin.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Bir Cevap Yazın

Mehmet Ortaç sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et