Pazarlama Satın Alma Alanında Geçen 1 Yıl

Pazarlama satın alma alanında geçen 1 yıl yazım ile uzun zamandır yayınlayamadığım yazılarıma geri dönmeyi umuyorum. Hayatta stabilite kadar önemli bir şey yok. Eğer hayatınız bir rutin içerisine girdiyse ve öyle devam ediyorsa her şeye vakit ayırabiliyorsunuz. 10 yıl boyunca aynı şirkette çalışmanın vermiş olduğu stabilite bana bol bol yazı yazma şansı tanıyordu. Bundan tam 1 yıl önce, tam bugün; 10 yıl boyunca çalıştığım şirketimden ayrıldım ve yeni işime başladım.

Daha önce dijital pazarlama uzmanı olarak çalışıyordum. 1 yıldan bu yana ise satın alma departmanı içerisinde pazarlama satın alınmasından sorumluyum. Yazının ilk kısmında stabiliteden bahsetmiş biri için iş alanı değişikliği garip gelebilir. Ancak ben bu tip değişimleri seven biriyim.

pazarlama satın alma - white rolling armchair beside table
Photo by Lisa Fotios on Pexels.com

Pazarlama Satın Alma

Aslında çok fazla kariyer ve unvan odaklı bir insan değilim. Hiçbir zaman da olmadım. Benim için hayatta yapılması gereken işler ve bu işleri başarıyla tamamlamak vardır. İşinizi iyi yapmanızın mükafatı ise mutlaka gelir. Hayata hep bu gözle baktım. Aslına bakarsanız mükafatlar hep geldi. İş yapmaktan öte kariyer ve unvan peşinde koşan insanları da hiçbir zaman anlayamadım. Gördüğüm kadarıyla çok da işe yaramıyor zaten.

Kariyerime halka ilişkiler danışmanı olarak başladım. Türkiye’nin en büyük reklam ajanslarından bir tanesinin bünyesindeydim. Daha sonra dijital pazarlamanın parlayan yılları olması nedeniyle keskin bir değişiklik ile dijital pazarlama alanına geçtim. Yine bir reklam ajansı bünyesinde dijital pazarlama alanında çalışmaya başladım. Daha sonra marka tarafı ve 10 yıl süren bir serüven.

Bundan tam 1 yıl önce aldığım teklif ile kariyerim bir kere daha değişti. Çok fazla duyulmamış bir iş kolu ve unvan ile çalışmaya başladım. Pazarlama satın alma aslında Türkiye’de yavaş yavaş gelişmeye başlayan bir alan. Pazarlama ekipleri ile entegre ancak bir satın almacı gibi çalışıyorsunuz. Pazarlamanın her alanında tedarikçi seçimi, teklif alınması, karar verilmesi gibi süreçlerde aktifsiniz. Hatta yapılan işlerin sonuçlarını önünüze alıp gelecek dönemlerde çalışılacak ya da çalışılmayacak tedarikçileri belirliyorsunuz. Pazarlamanın birçok noktasında yine aktifsiniz ve tecrübe ediniyorsunuz.

Pazarlama Satın Alma Alanında 1 Yıl

Bu 1 yıllık süreç bana çok iyi geldi. Çok ciddi tecrübeler kattı. Bu kadar büyük bir yapının içerisinde ve birçok farklı sektörden sorumlu olarak çalışmak daha önceki iş yaşamınızda kazanmadığınız kadar bilgi ve tecrübe kazanmayı sağlıyor. Ayrıca farklı departmanlarda çalışma tecrübesi ile geleceğe çok daha rahat hazırlanıyorsunuz.

Geçmiş 1 yılın muhasebesini yaparken ne kadar uzun süredir yazı yazmadığımı da fark etmiş oldum. Başta söylediğim gibi stabilite insana belirli rutinleri oturtma imkânı sağlıyor. Benim son 1 yılım yeni şirketimin yapısını, sektörlerini, iş yapış biçimini öğrenme ile geçti. Dolayısıyla yazı yazmaya çok fazla fırsat bulamadım. Bundan sonrası için kendime söz veriyorum. Hiç olmazsa haftada bir yazmaya gayret edeceğim. Üstelik bu 1 yıllık süreçte son derece değerli hikayeler çıktı. Bunları da paylaşmazsak olmaz!


Zaman zaman dijital pazarlama konusunda bir dijital pazarlama uzmanı olarak vereceğim bilgileri takip etmek için mehmetortac.com adresini ve Twitter hesabımı takip etmeyi unutmayın!

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Bir Cevap Yazın

Mehmet Ortaç sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et