İşletmeniz İçin Mükemmel Büyüme Planı Nasıl Oluşturulur

İşletmeniz İçin Mükemmel Büyüme Planı Nasıl Oluşturulur?

“Buradan nereye giderim?”

Bu, birçok yeni işletme sahibinin kendilerini işlerinin neredeyse her aşamasında sorarken bulduğu bir soru. İşletmenizin temelini atmak için haftalarca ve aylarca (belki yıllarca) çalıştınız, onu sıfırlamak için yorulmadan çalışıyorsunuz. Bazı ön başarılar görmeye başlarsınız ve bu inanılmaz başarı hissine kapılırsınız.

Ama sonra, işiniz biraz durgunlaştığında, rahatsız edici bir his, bir korku duygusu almaya başlarsınız.

İşletmeniz harika başladı, ama şimdi ne olacak? Umduğunuz kadar hızlı büyümüyor ve çok daha iyi olmasını istiyorsunuz. Saatlerce süren beyin fırtınası, geç geceler ve dipsiz fincan kahve arasında, bu endişe hissini yaşarsınız. Durgunluğa etkili bir şekilde son veremeyeceğiniz için endişelenin. İşletmenizin tam potansiyeline ulaşmayacağından endişe edin.

Hedeflerinize ulaşmanın zirvesindesiniz, ancak tek basit sorunun milyon dolarlık cevabını bulmanız gerekiyor:

“Buradan nereye giderim?”

Bu sorunun cevabını bulmak zor olabilir, ancak doğru yaklaşım ve araçlarla çok daha kolay. Aslında, bir uzmandan biraz yardıma ihtiyacınız olabilir.

Monique Morrison , Kurucu Ortak Jeronamo Dijital Çözümler ve DigitalMarketer ELITE Coach , müşterilerinin bu soruyu her zaman yanıtlamasına yardımcı oluyor. Bunu onlar için yaparak değil, nasıl yapacaklarını onlara göstererek.

Son DigitalMarketer atölyesinde, işinizle nereye gitmeniz gerektiğini bulmanın anahtarının bir büyüme planı oluşturmak olduğunu öğretti. Sadece “işinizi büyütme” hedefine odaklanan değil, işinizin sonuçta büyümeyle sonuçlanan çok özel yönlerine odaklanmanıza ve bunları geliştirmenize yardımcı olan bir hedef.

İş kurmak zordur; büyümek daha da zordur. Büyümeyi nasıl başaracağınızı anlamak, belki de işletmenizin karşılaşacağı en büyük zorluktur ve işinizi yapabilir veya bozabilir .

Ancak paniğe kapılmayın, çünkü bu tamamen yapılabilir – özellikle Monique gibi uzmanların bazı tavsiyeleriyle. Kendi mükemmel büyüme planınızı oluşturabilmeniz ve işletmenizin tüm potansiyelini gerçekleştirme yolunda ilerleyebilmeniz için atölyesindeki bazı ipuçlarını çözdük.

Büyüme Planının Bileşenleri

Bir büyüme planı oluştururken ihtiyacınız olan 2 bileşen vardır:

  • Bir gol
  • büyümeyi ölçmenin bir yolu

İlk bileşen, amacınız, bir planı kılan sizin “mükemmel büyüme planı.” Kesin bir mükemmel büyüme planı yoktur, yalnızca işletmeniz için mükemmel olan bir plan vardır. Ve işletmenizin belirli bir süre içinde ne kadar büyümesini istediğinizi ve sahip olduğunuz kaynaklarla gerçekte nelerin elde edilebileceğini yalnızca siz bilirsiniz.

Büyüme bir sprint değil, bir maraton. Gelirinizi 6 ayda% 20 artırmak için bir hedef belirlemek ve bunu gerçekten yapmak, 6 ayda% 75 büyüme hedefi belirlemekten ve hatta yaklaşmamaktan daha iyidir. Yükseği hedefle, ama gerçekçi ve makul olun.

Büyüme hedefinizi seçmenin gerçekte ne olduğuna gelince, başlamanın en iyi yolu, işletmenizin halihazırda nasıl performans gösterdiğini anlamaktır. Bu anlayışa sahip olduğunuzda, büyümek için tam olarak neye ihtiyacınız olduğunu kolayca anlayabileceksiniz.

Kafan karıştıysa endişelenme. Bu şekilde daha sonra yazıda konuşacağız .

İkinci bileşen, tedbir büyümesine, bir şekilde büyüme plan gerçekten onsuz hiçbir şey ifade başlıca nedeni, ilk bileşen olarak tıpkı kritiktir. Büyüme planınızın işe yarayıp yaramadığını izlemenin bir yolu yoksa, gerçekten yaptığınız tek şey hedef belirlemektir.

Mükemmel büyüme planınızın etkinliğini ölçmenin her türlü yolunu bulabilirsiniz, ancak büyümeyi gerçekten anlamanın en kesin yolu iş başarı ölçütlerinizdir. Muhtemelen, bunlar ilk etapta geliştirmeye odaklandığınız şeylerdir. Gelir, müşteri sayısı veya web sitenize gelen benzersiz ziyaretçileriniz olsun, büyümenizi gerçekten görebilmek için başarı metriklerinizi ölçtüğünüzden ve takip ettiğinizden emin olun.

Bu 2 bileşeni bir araya getirdikten sonra, aslında ulaşılabilir olacak bir büyüme planı yaratabileceksiniz.

Bu da bizi işletmeniz için mükemmel büyüme planını oluşturmanın 4 adıma götürür.

1. İzlemek İstediğiniz Ölçümleri Seçin

büyüme planı
Büyüme Planı

Yapmanız gereken ilk şey, ilerlemeyi izlemek istediğiniz ölçümleri seçmektir. Unutmayın, bu ölçümler doğrudan işletmenizin genelindeki büyümeyle ilişkilendirilmelidir. Öyleyse, bunu aklınızda tutarak, kendinize şu soruyu sorun: işletmeniz için büyümeyi hangi ölçütler yansıtıyor?

Bir e-ticaret işletmesi için, bireysel işlemlerde bir artış olabilir. Hizmete dayalı işletmeler için, müşteriden müşteriye dönüşüm oranınızı ikiye katlıyor olabilir. Neyi seçerseniz seçin, ölçülebilir olmaları ve gerçek, somut iş büyümesi ile ilişkilendirmeleri gerekir.

Ek olarak, gelirinize her zaman göz kulak olmalısınız. Reklam harcamalarınızın karınızı yarıya indirdiğini fark edene kadar müşterileri artırmak harikadır. Gelirinizi dayanak olarak kullanırsanız.

İşletmeniz için en önemli metrikleri yalnızca siz biliyorsunuz. Ne olduklarını belirledikten sonra, bunları bir elektronik tabloda derlemelisiniz. Hepsini tek bir yerde tutarsanız, sürecin geri kalanını çok daha kolay hale getirecektir.

2. Mevcut Durumunuzu Değerlendirin

büyüme planı
büyüme planı

Geleceği planlamadan önce şimdiye bakmalısınız. Artık iyileştirmek istediğiniz ölçümleri bildiğinize göre, şu anda bu ölçümlerin durumuna bakmanız gerekir. Bu, bu sayıların ne olduğunu bilmek anlamına gelmez. Ayrıca neden olduklarını da anlamanız gerekir . Mevcut aylık geliriniz 60.000 $ ise, yapmakta olduğunuz şeyleri ve oraya ulaşmak için aldığınız kararları anlamalısınız. Bu anlayışı anekdot niteliğindeki kanıtlar biçiminde bulabilirsiniz, ancak aynı zamanda diğer ölçütleriniz biçiminde de olabilir.

Mevcut aylık geliriniz 60.000 $ ise, bu numaraya ulaşmak için kaç işlem gerekir? Reklam için ne kadar harcanıyor? Net kar marjınız nedir? Bunların hepsi, işletmenizin nerede olduğuna dair bütünsel bir anlayış kazanmanıza yardımcı olacak şeylerdir.

Bu adım basit görünebilir – öyle. Ancak sonraki 2 adım için de son derece önemlidir.

3. Büyüme Hedefinizi Belirleyin

büyüme planı
büyüme planı

Artık metriklerinizin şu anda neye benzediğini bildiğinize göre, bir büyüme hedefi belirleyebilirsiniz. Bunu yapmak için birkaç şeyi çözmen gerekecek.

  • Ne kadar büyümek istiyorsun
  • En çok büyümeye odaklanmak istediğiniz belirli metrikler

İşletmenizin nerede olduğunu daha iyi anladığınızda, bu iki şeyi de görece kolaylıkla çözebilmelisiniz. Ve bunun gibi, mükemmel büyüme planınız için mükemmel büyüme hedefiniz olacak.

Sadece gerçekçi olmayı unutma. Wal-Mart ve Amazon bir gecede inşa edilmedi – şimdi bulundukları yere gelmeleri onlarca yıl sürdü. Ulaşılabilir bir hedef seçin. Bu dönüm noktasına ulaştığınızda, gelecekte büyümeye daha iyi hazırlanacaksınız.

4. Hedeflerinize Ulaşın ve Geleceğe Bakın

büyüme planı
büyüme planı

Son ve en uzun adım, basitçe takip etmektir. Büyümeyi takip etmenin bir yolu ve aklınızdaki bir hedefle, oraya ulaşmak için yeni stratejiler denemeye başlayabilirsiniz.

Biliyoruz. Bu korkutucu. Çünkü neyin işe yarayacağına gelince doğru ya da yanlış cevap yoktur. Sektörünüze, kaynaklarınıza, Müşteri Avatarına ve Müşteri Değer Yolculuğunuza bağlı olarak her işletme için farklıdır .

Bu nedenle, bu sürece başlarken işletmenizin şu anda nasıl performans gösterdiğini bilmek çok önemlidir. Kesinlikle hiçbir şeyi değiştirmezseniz neler yapabileceğinizi gösterir . Daha sonra değişiklik yapmaya başladığınızda sayılarınızın nasıl değiştiğini görebilirsiniz. Sonuçlardan memnun değil misiniz? 1. kareye dönün ve başka bir şey deneyin.

Nihayet bu büyümeyi başardığınızda, işinizi geliştirmenin yeni yollarını keşfedebilirsiniz. Yeni elde ettiğiniz karınızla, belki yeni bir depo, yeni bir ürün lansmanı veya büyük bir web sitesi revizyonu, işletmenizin daha da büyümeye devam etmesine yardımcı olabilir. İşletmenize neyin önemli ölçüde yardımcı olacağını yalnızca siz biliyorsunuz ve şimdi bu yeni şeyleri denemek için gerekli araçlara sahipsiniz.

Sadece rakamlarınıza bir göz atın, neler yapabileceğinizi planlayın, bir büyüme hedefi belirleyin ve süreci tekrar tekrar tekrarlayın.

Ve süreçte ustalaştıktan sonra, durgunluk korkusunu geride bırakabilirsiniz. İşletmenizin istediğiniz kadar iyi performans göstermediğini fark ederseniz, bir adım geri atın ve düzeltmeniz gereken şeye odaklanmak için bu süreci kullanın.

En azından bu işlemi her yılın başında yapmanızı tavsiye ederiz. İşinizin nasıl gittiğini her zaman iyi anlamak sadece iyi değil, aynı zamanda üzerinde çalışacağınız bir hedefe sahip olmak da iyidir. Yıllık bir hedef belirlemek, odaklanmanıza, motive olmanıza ve üretken olmanıza yardımcı olabilir.

Metrikler, ciddi şekilde yeterince kullanılmayan büyüme için bir araçtır. Metriklerinizi sadece havalı bir sayı yerine etkileşimli bir araç olarak kullanabilirseniz, kendinizi diğerlerinden ayırabilir ve rekabeti geride bırakabilirsiniz.

O zaman işinizin durgunlaşması konusunda endişelenmenize gerek kalmaz. Sadece bir sonraki büyüme hedefine ulaşacağın konusunda endişelenmen gerekecek.

Kaynak: https://www.digitalmarketer.com/blog/create-perfect-growth-plan/


Zaman zaman dijital pazarlama konusunda bir dijital pazarlama uzmanı olarak vereceğim bilgileri takip etmek için mehmetortac.com adresini ve Twitter hesabımı takip etmeyi unutmayın!

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Bir Cevap Yazın

Mehmet Ortaç sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et