Teknoloji Hayatımızı Nasıl Kolaylaştırır?

Teknoloji insanoğlunun hayatında öyle ayrılmaz bir parça haline geldi ki, teknoloji anlamında özellikle İnternetin ortaya çıkışıyla, insanlık tarihinde atılan en büyük adımlardan birisi olmuştur.

Bu teknolojik yenilikler olarak günlük hayatımızda en çok kullanılan aletlerden en önemlileri telefon ve bilgisayardır. Bilinmesi gerekir ki teknolojik gelişmeler, günlük hayatımızı kolaylaştırma veya en azından iyileştirme amacıyla ortaya çıkmıştır. Zira ihtiyaç olmayan hiçbir şey varlık gösteremez.

Teknolojik gelişmeler hayatımızın içine o kadar girdi ki, ne sıradan bir birey ne de profesyonel olarak hayatını devam eden kişiler bile bu araçlar olmadan yapamaz. Peki, bu araçlarla insanlar ne yapar ve nasıl hayatı kolaylaşır? Bunlardan en önemlisi bu araçlarla interneti keşfetmemiz ve interneti hayatımızın içine koymamızdır.

Devrim Niteliğinde İnternet

teknoloji

Günümüz dünyasında dünyanın her yerine saniyeler içinde iletişim kurmak artık çok kolay. Sosyal ağların bağlantısı sayesinde, farklı coğrafi kesimlerde bulunurken eş dost ve aileniz ile kolay bir şekilde iletişim kurabiliyorsunuz. Teknoloji, ilişkilerimiz olsun ve yaşama şeklimiz olsun büyük bir dönüşüm ve değişimin mirası oldu. Ve aynı zamanda günlük hayatımıza rahatlıkla mesken tutan teknolojiye en kısa sürede bağımlı hale geldi insanlar.

Bu durumda örneğin küçük yaştaki çocuklarınızın kıyafetlerini satmak ya da satın almak için mağazalara, pazarlara ya da marketlere gitmenize gerek yok. Elinizdeki teknolojik aletlerle birkaç tıklama ile istediğiniz kıyafetleri veya her şeyi alabiliyorsunuz. Öyle ki teknolojiye bağımlı hale gelen biz insanlar onsuz birçok işlerimiz yarıda kalıyor ve bir süre sona onsuz yapamayabiliyoruz.

İş Dünyasında Teknoloji

teknoloji

Yüksek hızlarda internet ağları, 4G ağları ve canlı olarak yapılan video konferanslar… Vs. Bütün bu kolaylık sağlayan teknolojik gelişmeler işletmeler adına önemli bir ölçüde kolaylık sağlar. Çalışanlar için esnek bir şekilde çalışma fırsatı teknolojiyle beraber daha kolay hale geldi.

Böylelikle her yerde çalışabilir ve iş yükü büyük ölçüde azaltmış hale geldiler. Özellikle Covid-19 ile birlikte teknolojinin de etkisiyle artık kanepenizde oturarak işinizi halledebilir ve aynı zamanda kendi işinizi kendi evinizde kurabiliyorsunuz.

Böylelikle sabah erkenden kalkıp işe gitmek zorunda kalmayabilirsiniz. Kendi kurallarınız ve disiplininizle kendi iş dünyanızı kurup teknolojinin dünyasından yararlanabiliyorsunuz.

İş Bulma Bakımından Teknoloji

teknoloji

İş bulma konusunda sıkıntılar yaşıyorsunuz ve hanenize ekmek parası veyahut geleceğinize yatırım için çalışmak zorundasınız. İş bulmak kolay bir iş değildir. Özellikle teknoloji ile tanışmadan önce bu durum daha da sıkıntılı idi. Çıkıp kilometlerce iş aramak zorunda kalıyordu insanlar. Fakat günümüzde aslında bu pek de zor bir şey değil. Teknolojinin bize verdiği meyvelerden birisi olan internet ağları sayesinde kolaylıkla iş bulabiliyorsunuz.

Ayrıca Blog ve kişisel web siteleri olmak üzere sosyal medya profiliniz ile kendi kariyerinizi paylaşabilirsiniz. Böylelikle şirketlerin veya profesyonel iş dünyasının sizden haberdar olmasını sağlayabilirsiniz. Özellikle Linkedln üzerinde profesyonel bir fotoğraf, özgeçmişiniz ve tecrübeleriniz ile şirketlerin dikkatini üzerinize çekebilirsiniz. Bu durumda teknolojinin güzelliğinden faydalanmış olursunuz.

Teknoloji ile iletişim Devrimi

teknoloji

Teknolojinin varlığıyla artık yapay zekâ dediğimiz robot sistemi bizimle konuşur hale geldi ve hatta satranç şampiyonunu yenmeyi bile becerebildi. Büyük şirketlerden Facebook Messenger’da yapay zekâyı oldukça güçlü bir şekilde kullanıyorlar. Önemli ölçüde geliştirilen yapay zekâ yeri geldi yerinize iş teklifinde bulunabilir hatta karşılaştığınız bir sorunu bile sizin yerinize çözebilir.

Eskiden mektuplarla ya da faks ile iletişim kurulurken günümüz dünyasında teknolojinin gelişmesiyle beraber rahatlıkla birkaç tuşla kıtalar uzaktaki akrabalarınızla, meslektaşlarınızla, dil öğrenmek için tanımadığınız kişilerle bile rahatlıkla iletişime geçebilirsiniz. Bununla beraber yazacağınız mesajı veyahut paragrafı yanlış yazsanız bile yapay azekâ sayesinde mesajınız otomatik olarak düzeltilir ve teknolojinin yardımı imdadınıza yetişir.

Son olarak hayatımızı büyük ölçüde kolaylaştıran teknoloji; ülkemize, ilimize, mahallemize, sokağımıza, evimize, cebimize ve hatta beynimize giren ve rahat bir hayat sunarak daha ne kadar hayatımızın içine girebilecek. Evreni, dünyayı ve hatta biz insanlığı ele geçirebilecek mi?

https://mehmetortac.com/teknoloji

Kodlama Öğrenmek için 9 Ücretsiz Web Sitesi

İnsanlığı Gelecekte Laboratuvarlar mı Besleyecek?


Zaman zaman dijital pazarlama konusunda bir dijital pazarlama uzmanı olarak vereceğim bilgileri takip etmek için mehmetortac.com adresini ve Twitter hesabımı takip etmeyi unutmayın!

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

“Teknoloji Hayatımızı Nasıl Kolaylaştırır?” üzerine bir yorum

Bir Cevap Yazın

Mehmet Ortaç sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et