Mükemmel Web Sitesi Ana Sayfanızı Oluşturmak İçin 4 İpucu

Son birkaç yılda, web sitenizin ana sayfasının önemi hakkında bir tartışma oldu .

İnsanların web’de gezinme biçimlerinin çeşitliliğiyle, bazıları web sitesi ana sayfalarının nadiren insanların artık ilk gördükleri şey olduğunu iddia ediyor. Doğrudan açılış sayfanıza bağlanan sosyal medya reklamlarından veya doğrudan blog içeriğine giden bağlantılardan, insanların web sitenizi ziyaret ettiklerinde ana sayfanızı tamamen atlatmaları kolaydır.

Ancak tüm bunlara rağmen, ana sayfanızın hala son derece önemli olduğunu iddia ediyoruz .

Ana sayfanızın web sitenizin en karlı kısmı olmaması mümkündür. Ancak doğru tasarlandığında ana sayfanız kesinlikle sitenizin en güçlü kısmıdır.

Bu doğru.

İnsanları doğrudan satışlarınıza veya açılış sayfalarınıza götürmek artık çok daha kolay. Ancak Müşteri Değer Yolculuğundan bir şey öğrendiysek, satışa doğru atlamak, bir müşteriyi elde etmenin (ve tutmanın) hiçbir zaman en iyi yolu olmadığıdır.

Bunu düşün. Ne sıklıkta geliyor size hemen bir satış veya ürün sayfasında kara bir kez bir şeyler satın alıyor? Muhtemelen, kredi kartınızı kırmadan önce biraz araştırma yapıp web sitesine bakmanızdır. Ve bu araştırma o şirketin ana sayfasında başlıyor.

İşte bu yüzden ana sayfanız çok önemlidir – işletmenizin güven faktörü için temel oluşturur.

Ana sayfanız, pazarlama çabalarınızda çok amaçlı bir araç olmalıdır. Sadece tek bir amacı olan bir satış sayfası veya iletişim sayfası gibi değildir. Ana sayfanızın gerçekten etkili olması için en azından şu 3 şeyi iyi yapması gerekir:

  • Ürününüzün faydasını (ve ne olduğunu) netleştirin
  • Güven oluşturun
  • Yolu göster

Ana sayfanız muhtemelen bir satışı kapatmayacaktır, ancak bir satışı kesinlikle kaybedebilir. Birisi ana sayfanıza giden yolu bulursa ve ne yaptığınızı anlayamazsa veya gördüklerini beğenmezse, o müşteriyi alma şansınız çok daha azdır.

Ana sayfanızın açık, öz ve profesyonel olması gerekir. Ve şanslısınız, herkesin ana sayfasını optimize etmek için yapabileceği birkaç şey var .

Ana sayfanızı basit bir web sayfasından güçlü bir iş aracına dönüştürmek için bu 4 ipucunu kullanın.

1. Harika Tasarım Kötü Kopyayı Kaydetmez

Web sitenizin ana sayfasını ilk oluşturduğunuzda, tamamen nasıl göründüğüne odaklanmak gerçekten cazip geliyor. Anlaşılabilir bir durumdur — harika bir tasarıma sahip güzel görünen bir ana sayfa, yalnızca insanların sitenizde gezinmesine yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda şirketinizin son derece profesyonel görünmesini sağlar.

Ve bunların her ikisi de doğru olsa da, ana sayfa kopyanız kesinlikle gerçekten zaman ayırmanız gereken şeydir.

: Bunu anlamak için, ana sayfanızın 1. noktanın ne hatırlamanız gereken etmek ürününüzün faydasını açıklamak .

Ne kadar uğraşırsanız uğraşın, tasarım bunu kopyalamanın yanı sıra yapamaz.

Ana sayfanız web sitenizin itici gücü olabilir, bu yüzden elbette güzel görünmesini istersiniz. Ancak, müşteri ürününüzü neden ilk etapta satın alması gerektiğini anlayamazsa, görünüşün önemli olmadığını hatırlamanız gerekir.

Bunu yapmak için, ürününüzü nasıl cazip bir şekilde özetleyeceğinizi bulmanız gerekir. Web sitenizde insanların okuyup “Bunu satın almam gerekiyor!” Demesini sağlayacak neye ihtiyacınız var ?

StoryBrand’ın Kurucusu Donald Miller’dan küçük bir ipucu, sadece işletmenizin veya ürününüzün ne yaptığını belirtmekle kalmaz, aynı zamanda çözdüğü sorunu da ortaya koymasıdır.

Açık, özlü ana sayfa kopyasının harika bir örneği TurboTax’tır.

ana sayfa
ana sayfa

3 kısa cümleyle, TurboTax’ın kopyası onların tam olarak kim olduklarını ve çözdükleri sorunu bilmenizi sağlar: “gerçek vergi uzmanları”, size istediğiniz kadar çok veya az yardım etmeye hazır.

Bu kopya, hizmetlerini kullanmanın faydalarını açıklığa kavuşturuyor ve bu, güven oluşturmaya yardımcı olan sayfanın ilerleyen kısımlarında müşteri referanslarını ve memnuniyet garantilerini bile içermiyor.

ana sayfa
ana sayfa

Bu web sitesinde harika bir harekete geçirici mesaj var, ancak bunun hakkında daha sonra daha fazla konuşacağız…

Ana sayfa kopyanızı bilgilendirici, anlaşılır ve ilgi çekici hale getirebilirseniz, ana sayfanızdaki çatlaklardan kayabilecek satışları yapmanıza yardımcı olacak uzun bir yol kat edecektir.

Tek sorun, bunu hızlı bir şekilde yapabilmeniz gerektiğidir …

2. 7 Saniyelik Testi Kullanın

Tasarımınız ve kopyanız elinizde olduğunda, yeni ana sayfanızın iyi bir taslağını oluşturabilmelisiniz. Bir kez yaptıktan sonra, 7 saniyelik testi yapma zamanı .

İşlem basit. İşinize aşina olmayan tarafsız bir gözlemci alın ve ana sayfanıza bakmalarını sağlayın. Ana sayfanızın testi geçmesi için 7 saniye veya daha kısa sürede size 3 şey söyleyebilmesi gerekir:

  • Ürününüz nedir ve hangi sorunu çözer
  • Neden umursamalılar
  • Bundan sonra ne yapmalarını istiyorsun

Bunlar, ana sayfanıza bakmaktan müşterinizin işletmenizi hemen bilmesini ve anlamasını istediğiniz 3 şeydir.

Müşterinizin dikkatini çekmek ve onlara işinizden bahsetmek için çok sınırlı bir süreniz var. İnternet büyük bir yer ve ziyaretçileriniz üzerinde anında iyi bir izlenim bırakmamak, onları başka bir yere götürür.

2020 kadar yakın zamanda yapılan araştırmalar , insanların bir web sitesinde ortalama olarak 15 saniyenin biraz altında kaldığını gösteriyor. Gerçekten etkili olmak için, bu sürenin yarısında onların dikkatini (ve amacınızı iletmek) amaçlamak en iyisidir.

Çünkü bunu 7 saniyede başarabilirseniz, kalan 7’sini sitenizin güvenilir görünüp görünmediğine karar vererek harcayabilirler. Onları 15 saniyenin ötesine geçirirseniz, yeni bir müşteri edinme şansınızın oldukça yüksek olduğunu anlarsınız.

3. Hedef Kitlenizi Netleştirin

Ana sayfanızı tasarlarken ve kopyanızı yazarken, ideal müşterinizi göz önünde bulundurmanız önemlidir.

Web sitenizi herkes ziyaret edebilir, bu nedenle çoğu şirket mümkün olduğunca geniş bir kitleye hitap etmeyi amaçlamaktadır. Çok çeşitli insanlar üzerinde iyi bir izlenim bırakabilirseniz, geniş bir satış yelpazesi yapma olasılığınız o kadar artar. Sağ?

Yanlış.

Herkese satmaya çalışmamalısın. Hedef kitlenize, müşteri avatarınıza satmak istiyorsunuz . Satın alan başka biri sadece üstteki kirazdır.

Peki bunu nasıl yaparsınız? Ve bu ana sayfanıza nasıl uyuyor?

Yeni başlayanlar için ideal müşterinizin kim olduğunu tam olarak bilmelisiniz . Umutlarını, hayallerini, korkularını, acı noktalarını ve ilgi alanlarını bilmelisiniz. Bu kapsamlı anlayışa sahip olduğunuzda, onlara nasıl ulaşacağınızı tam olarak bileceksiniz.

Hedef kitlenizi netleştirmenin daha geniş amacı, mesajınızı oluştururken bu bilgiyi kullanabilmenizdir.

Birkaç örneğe bir göz atalım:

ana sayfa
ana sayfa

İşletmelerin reklam harcamalarını optimize etmelerine ve YG’yi en üst düzeye çıkarmalarına yardımcı olan bir hizmet olan Wicked Reports, gerçekten iyi bir ana sayfaya sahip. Çünkü kime sattıklarını tam olarak biliyorlar: e-ticaret pazarlamacıları.

Potansiyel müşteri oluşturma ve edinme konusunda yardım arayan bir e-ticaret pazarlamacısıysanız, doğru yeri bulduğunuzu hemen anlayacaksınız. Kopya size anında çözdükleri problemi ve sundukları çözümleri anlatır. Hepsi ana sayfalarının ekranının üst kısmında.

Son olarak, ince ama etkili bir kahraman çekimleri var: klavyesinde çalışan birinin kısa bir videosu. Wicked Reports’un kimi hedeflediğine dair hiçbir soru yok ve etkili mesajlaşma ile onlara ulaşmak için harika bir iş çıkarıyorlar.

Bir başka örnek de popüler fitness şirketi Peloton .

ana sayfa

Peloton’un kopyası tam olarak ne yaptıklarını açıklamıyor, ancak bisikletlerini satın almanın “hedeflerinize bir adım önde başlamanızı” sağlayacağını vaat ediyor. Ve ne yaptığı hakkında herhangi bir sorunuz varsa, kayan kahraman çekimleri destesi, tüm bu soruları, egzersiz yapmak için ürünlerini kullanan formda insanları göstererek yanıtlar.

Peloton, forma girmek veya formda kalmak isteyen insanları hedef alıyor. Görselleri, potansiyel müşterilerinin ürünlerini kullanırlarsa kendilerini bulacakları sonraki durumun resmini çizmek için çok fazla ağır iş yapıyor.

Peloton, müşterilerinin ne yapmak istediğine odaklanmak için öncelikle kopyalarını kullanır: fitness hedeflerine bir adım önde başlayın.

Ana sayfanızı tasarlarken müşteri avatarınızı anlamak çok önemlidir. Kimi hedeflediğinizi biliyorsanız, onlara hitap eden etkili bir sayfa oluşturabilirsiniz.

4. Birincil Harekete Geçirici Mesaj seçin

Son olarak, web sitenizde gerçekten iyi bir CTA’ya sahip olduğunuzdan emin olun.

CTA’nız ana sayfanızın en önemli parçasıdır çünkü ana hedefi gerçekleştirir: yolu işaret etmek.

Ve evet. Biz sadece ortalama bir iyi CTA. Sadece bir.

Bunun nedeni, birbiriyle çelişen mesajlaşma korkusudur. İnsanların neden ürününüzü satın alması veya işinizle ilgilenmesi gerektiğini tam olarak anlatan güzel görünümlü bir ana sayfanız varsa, yapmak isteyeceğiniz son şey, bir sonraki adımda ne yapacaklarını kafalarını karıştırmaktır.

Web sitenizde kullanabileceğiniz bazı iyi CTA’lar şunlardır:

  • Kurşun mıknatıs tercihi
  • Kaydol / katıl
  • Bir sınava veya değerlendirmeye girin
  • Bir demo / deneme başlatın

Bu listeye “şimdi satın al” seçeneğinin dahil olmadığını fark edeceksiniz . Bunun nedeni, ana sayfanız için çoğu işletme için gerçekten ideal bir CTA olmamasıdır.

Yine, ana sayfanızın amacı satış yapmak değil. Hedef kitlenizi bilgilendirmek ve güven tesis etmek için. Yani, ideal olarak, bir şey teklif etmek veya onlara ücretsiz bir şey yapmalarını söylemek istersiniz.

Yukarıdaki örneklerimize bakalım.

f264b homepagepic1 1

TurboTax için, CTA’ları “ücretsiz başlar”. Buradaki insanların tıklamasını sağlayacak anahtar kelime “ücretsiz”.

ana sayfa

Öte yandan Wicked Reports, bir tercihe sahiptir. Onlara adınızı ve e-postanızı vererek, ürünleriyle gerçekte neler yapabileceğiniz hakkında 3 dakikalık bir demo videosu alabilirsiniz. Bu, bir demo veya deneme başlatmanın daha basit bir sürümüdür ve ayrıca müşteri için tamamen ücretsizdir.

Wicked Reports, hemen satın almazsanız, sizi daha sonra yeniden hedeflemek için iletişim bilgilerinizi kullanabilir.

Son fakat en az değil, Peloton var.

ana sayfa

Peloton’un bu kuralın istisnası olduğunu fark edeceksiniz. Sadece iki CTA’ya sahip değil, aynı zamanda bunlardan biri bisiklet alışverişi yapmak. Diğeri, ikincil CTA’ları, insanları ürün kataloglarını keşfetmeye ve fiyatları karşılaştırmaya yönlendiriyor.

Peloton bunu neden yapıyor?

Peloton’un sosyal güvenilirliği, işlerine, insanlar ana sayfalarına geldiklerinde muhtemelen fiyatlandırmaya bakacaklarına dair yeterince güven oluşturdu. Ayrıca farklı kahraman çekimleriyle görünen farklı CTA’ları da var.

ana sayfa

Çoğu potansiyel müşteri Peloton’un ne olduğunu bilir – şirketin insanlara ürünlerini öğretmesi gerekmiyor. İşlerinin önündeki asıl en büyük engel, ürünlerinin maliyetidir. Bu nedenle CTA’ları, insanları hemen içeri girip fiyatlarını öğrenmelerini sağlıyor.

Bu strateji onlar için işe yarıyor, ancak kesinlikle herkes için işe yaramayacak.

En iyi uygulama, insanların bilgilerini almak ve onlara ücretsiz bir şey sunmak için CTA’larınızı kullanmaktır. Bunu yaparsanız, onları ödeme yapan bir müşteriye dönüştürme konusunda (en azından sonunda) harika bir şansınız olacak.

Esnek ol

Bu 4 ipucu, herkesin web siteleri için harika bir ana sayfa oluşturmasına yardımcı olacaktır, ancak bilmeniz gereken bir şey daha var.

Ana sayfanız aynı kalmamalıdır .

İşletmenizin yaşam döngüsünün neresinde olduğuna bağlı olarak, ana sayfanız dışında 3 ay öncesine göre tamamen farklı bir şeye ihtiyacınız olabilir. İster Wicked Reports gibi ürününüzle ilgili temel bilgileri ortaya koyuyor ister (bir gün) insanları Peloton gibi satın almaya teşvik ediyor olsun, ana sayfanız her şeyi yapabilir. Sadece bu değişiklikleri yapmanın zamanının geldiğini bilmelisin.

İşte bu yüzden ana sayfalar çok güçlüdür – o anda işletmenizin ihtiyacı olan her şeyi yapabilirler. Dolayısıyla, işletmenizin ihtiyaçları değiştikçe, ana sayfanız da değişmelidir.

İster ilk kez bir ana sayfa oluşturuyor olun, ister ana sayfanızı 100. kez güncelliyor olun, bu ipuçları her zaman daha fazla müşteri elde etmek ve elde tutmak için onu optimize etmenize yardımcı olacaktır. O zaman yapmanız gereken tek şey arkanıza yaslanıp web sitenizin daha fazla satış yapmasını ve daha fazla potansiyel müşteri oluşturmasını izlemek.

Kaynak: https://www.digitalmarketer.com/blog/craft-perfect-website-homepage/


Zaman zaman dijital pazarlama konusunda bir dijital pazarlama uzmanı olarak vereceğim bilgileri takip etmek için mehmetortac.com adresini ve Twitter hesabımı takip etmeyi unutmayın!

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

“Mükemmel Web Sitesi Ana Sayfanızı Oluşturmak İçin 4 İpucu” üzerine bir yorum

  1. Evet, bir sitenin en güçlü yeri anasayfasıdır. Anasayfamıza uğrayanların kafasında her şeyi netleştirmek gerekiyor, bu yüzden cazip ve merak uyandırıcı olmalıyız. Örnek sitelerden esineceğim, çok teşekkürler.

    Yanıtla

Bir Cevap Yazın

Mehmet Ortaç sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et