Başarılı Blog Yazarlarının Yaptığı 3 Şey

Başarılı Blog Yazarlarının Yaptığı 3 Şey…

Blog oluşturma, gelir elde etmenin ve işletmenizi tanıtmanın harika bir yoludur ya da sadece tutkunuzu tartışabileceğiniz bir yer olabilir.

En azından bu üç şeyi yaparsanız, süper başarılı bir blog sayfanız olabilir. Söylemek istediklerinizi okumak ve tavsiyelerinizi almak isteyen ve düzenli olarak daha fazlası için geri gelen bir kitleyi çeken bir blog sayfanız olabilir.

Başarılı Blog Yazarlarının Yaptığı 3 Şey

Başarılı blog yazarlarının üç ortak noktası vardır:

  1. Bloglarını düzenli olarak güncellerler
  2. Özgün içerik yayınlarlar
  3. Kitle odaklı içerik yayınlarlar

Blog oluşturmaya devam etmenin bir yolu, bir blog yayın takvimi oluşturmaktır. Bir blog yayın takvimi, yaklaşan önemli etkinlikleri, ürün lansmanlarını ve diğer sorunları dikkate alarak blogunuzu ilginç ve alakalı içeriklerle dolu tutmak için önceden çalışmanıza yardımcı olur.

Blog yayın takvimi yapmak için önce aşağıdakiler gibi birkaç belirleme yapmanız gerekir:

Ne Sıklıkta Yazı Paylaşacaksınız?

başarılı blog yazarları
başarılı blog yazarları

Öncelikle bir blog yayını ne sıklıkta yayınlamayı planladığınızı belirleyin. Bu günlük, haftalık veya seçiminiz ne olursa olsun olabilir. Bu, blog yayınlarını ne sıklıkta yazmanız gerektiğini ve bunları ne zaman yayınlamanız veya planlamanız gerektiğini bilmenize yardımcı olur.

Kimler İçin Blog Yazıyorsunuz?

başarılı blog yazarları
başarılı blog yazarları

Blog yazılarınızın kimlere hitap edeceğini belirleyin. Daha sonra bu kitlelere yönelik içerikler hazırlamaya başlayın. Böylelikle içerikleriniz daha tutarlı olacaktır.

Hangi Blog Kategorilerini Kullanacaksınız?

başarılı blog yazarları
başarılı blog yazarları

Odaklandığınız konuya bağlı olarak, blog yazarken bir yayının altına gireceği bazı kategoriler seçmeniz gerekir. Kategorileri yaymak daha ilginç içerikler bulmanıza yardımcı olabilir. Örneğin, Labrador Retriever’lerle ilgili bir blogunuz varsa, bazı kategoriler; Kurtarılmış Laboratuvarlar, Beslenme, Egzersiz, Eğitim, Çikolata Laboratuvarları vb.

Yaklaşan Etkinlikler veya Ürün Lansmanları Var mı?

başarılı blog yazarları
başarılı blog yazarları

Odaklandığınız konuyla ilgili yaklaşan etkinlikler var mı? Örneğin, bir konferans geliyor mu, yoksa odak konunuz için mükemmel olan yeni bir ürün mü başlatıyorsunuz (veya bir başkası)? Bu tarihlere uymak, okuyucuları öğeyi lansmanda satın almaya ikna edecek içerik oluşturmanıza yardımcı olabilir.

Bu bilgileri sağladıktan sonra, yaklaşan etkinliklere, ürün lansmanlarına ve sektör haberlerine uyacak içerik fikirleri için beyin fırtınası yapmaya başlayabilirsiniz. Bu tür blog yayınları arasında, eğitsel, bilgilendirici, ilginç ve eğlenceli blog yayınları gibi diğer yayın türlerini koyabilirsiniz.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Blog


Zaman zaman dijital pazarlama konusunda bir dijital pazarlama uzmanı olarak vereceğim bilgileri takip etmek için mehmetortac.com adresini ve Twitter hesabımı takip etmeyi unutmayın!

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

“Başarılı Blog Yazarlarının Yaptığı 3 Şey” üzerine bir yorum

  1. Mümkün mertebe söylediğiniz konulara dikkat etmeye çalışıyorum.Yanında bir çok konuya tabi ki ama yine istediğimiz hitlere ulaşamıyoruz hayırlısı bakalım

    Yanıtla
    • İstediğiniz hitlerin mertebesine bağlı tabi biraz da. Benim daha çok kişisel blog sayfası olduğu için şu anda aldığım hitlerden mutluluyum. Ama zamanla beklentilerim de yükseliyor tabi. Muhtemelen siz benim 2-3 katımdan fazla trafik alıyorsunuzdur.

      Yanıtla
  2. Paylaşımınız için teşekkürler. Özellikle blog içeriklerinin ne sıklıkta yapılacağı ilgimi çekti. Bu güne kadar bu yönde planlama yapmamıştım. Sanırım haftada bir olarak yayınlama benim için uygun olacak. Yazılarınızı takip ediyorum. Başarılarınızın devamını dilerim.

    Yanıtla

Bir Cevap Yazın

Mehmet Ortaç sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et