Takip Ettiğim Youtube Kanalları

Bugün sizlerle Takip Ettiğim Youtube Kanalları listesi paylaşacağım…

Salgın süreci başladığından beri görmekten en çok sıkıldığım konuların başında tavsiye yazıları geliyor. “Uzaktan Çalışanlar için Tavsiyeler”, “Evde Karantinada Yapılabilecekler”, “Gezilebilecek Sanal Müzeler” gibi içeriklerle karşılaşmaktan bıktım. Hatta bunu bir süre önce Twitter hesabımdan yaptığım bu paylaşım ile de dile getirmiştim.

Yüce Zerey’in  bazı konuşmalarında üzerine basa basa ifade ettiği “Madde Bağımlılığı” tam olarak böyle bir şey. Ne yazık ki çevremizden, biraz daha iyi bildiğini düşündüklerimizden sürekli olarak reçete beklentisi içerisindeyiz. Bütün bu başlıklardaki yazıların nedeni de kesinlikle madde bağımlılığımız.

Başkası Olmayın, Kendiniz Olun

İnsan neden sürekli başkası gibi olmak ister ki? Yani bir başkasının verdiği tavsiyeleri uygulamak bizleri daha iyi bir insan olmaya, daha başarılı olmaya mı götürecek? Kendi yolumuzu çizmek, kendi sistemlerimizi geliştirmek zor mu?

Benim mesleğim için içerik ve gündem takibi son derece kritik. O nedenle okuduğum kitap sayısı kadar neredeyse makale ve araştırma okuyorum. Burada kendime göre bir sistem belirledim. Siz de kendi sisteminizi belirleyebilirsiniz. Ben sadece örnek olarak kendi sistemimden bahsedeyim.

Feedly ile RSS takibi yapıyorum. Güncel olarak takip etmek istediğim tüm kanallar Feedly içerisinde ekli. Zaten bu konuda en popüler uygulama Feedly. Günde birkaç kere Feedly hesabımı açıyorum. İçerikleri tek tek okuyorum. Akabinde bana daha sonra fayda sağlayacak içerikleri Evernote hesabıma kaydediyorum.

Böylelikle kişisel bir arama motoru oluşturuyorum. Bunun için de aktif olarak etiketleri kullanıyorum. Bir de o sırada okuyamayacağım, ancak daha sonra okumak istediğim bir içerik olursa bunu Pocket’a kaydediyorum. Günde 1 defa Pocket hesabımı açarak içerikleri okuyorum.

Okuduğum kitaplar, altını çizdiğim sayfalar ve bilginin yönetimi bence apayrı bir yazının konusu. Bu yazıya konu olan Takip Ettiğim Youtube Kanalları başlığından biraz uzaklaştık. O halde toparlayalım.

Takip Ettiğim Youtube Kanalları

Okumaktan çok izlemeyi seven ve görsel olarak daha rahat öğrenen bir toplumuz. Ben de bu toplumun ferdi olarak tabi ki izlemeyi çok seviyorum. Okumayı dışarıda tutmuyorum. Kendimi bu konuda çok üstün görmesem de tam bir kitap kurduyum. Benden çok daha fazla kitap okuyan insanlara özenen ve o seviyelere ulaşmaya çabalayan biriyim.

Ancak izleyerek ve dinleyerek öğrenmek benim de kolayıma geliyor. Bazı bilgileri bu şekilde edinmeye çalışıyorum. Özellikle kitaplarda henüz yer almayan bir takım bilgiler videolar içerisinde mevcut.

Bu konuda Youtube liderliği almış durumda. Peki ben hangi kanalları takip ediyorum.

Bilim Akademisi

Bilimsel merakım çok üst düzey. Mutlaka yeni gelişmeleri takip etmek, bilimsel bilgi konusunda güncel kalmak isterim. Bunun için önerebileceğim kanalların başında Bilim Akademisi kanalı geliyor.

Takip Ettiğim Youtube Kanalları

https://www.youtube.com/user/BilimAkademisi

Pazarlamasyon

Pazarlama ile ilgili güncel kalabilmek önemli. Benim kariyerim açısından çok kritik. Pazarlamasyon kanalı bu konuda oldukça doyurucu.

Takip Ettiğim Youtube Kanalları

https://www.youtube.com/user/pazarlamasyon

Özgür Demirtaş

Her şeyin başı ve sonu ekonomi ve finans. Bu konuda Özgür Demirtaş benim için her zaman iyi bir kaynak olmuştur. Youtube kanalı henüz çok yeni. Fakat hızlı bir biçimde gelişiyor. Şimdiye kadar tüm videoları izledim.

Takip Ettiğim Youtube Kanalları

https://www.youtube.com/user/persistence2000

Mesela Dedik

Oyunculuk konusunda tartışılmayacak 2 isim; Erkan Can ve Güven Kıraç. Bir süredir çok güzel gezi videoları çekiyorlardı. Salgın sürecinde mecburen gezilere ara verdiler. Fakat çok eğlenceli ve bir o kadar bilgilendirici canlı yayınlar yapmaya başladılar.

Takip Ettiğim Youtube Kanalları

https://www.youtube.com/channel/UCatWVwvuOyzetuRxIG9v_oA

Özlem Gürses

Bağımsız ve tarafsız gazetecilik denildiği zaman benim aklıma gelen ilk isimdir Özlem Gürses. Kendisini çok uzun yıllardır ilgi ile takip ederim. Youtube kanalı açtı, ne güzel oldu. Artık patronsuz medyada kendi yayınlarını yapıyor. Zaten son derece bağımsız ve tarafsız bir gazeteciydi ama Youtube kanalında çok daha özgür paylaşımlar yapabiliyor.

Takip Ettiğim Youtube Kanalları

https://www.youtube.com/channel/UCojOP7HHZvM2nZz4Rwnd6-Q

Flu TV (İlker Canikligil)

Yönetmen İlker Canikligil harika bir Youtube kanalı oluşturdu. Açık ara Türkiye’deki en iyi kanallardan bir tanesi olduğunu söyleyebilirim. Özellikle tarihçi Emrah Safa Gürkan ve Yalın Alpay ile yaptıkları videoların hastasıyım.

Takip Ettiğim Youtube Kanalları

https://www.youtube.com/user/ilkercanikligil

Serdar Kuzuloğlu

Tabi ki her platformda olduğu gibi Youtube’da da Serdar Kuzuloğlu olmadan olmaz! Youtube kanalında sunumlarından, konuşmalarından paylaşımlar yapıyordu. Ancak salgın sürecinde evinden çok güzel içeriklerle videolar hazırlamaya başladı. Takip edilmeli mutlaka!

Takip Ettiğim Youtube Kanalları

https://www.youtube.com/user/mserdark

Hakan Akben

Hakan Akben’i tanıyanlar bilir, tanımayanlar da bugüne kadar çok şey kaçırmıştır. Bana göre dolu dolu içerik üretme konusunda Türkiye’deki en iyi isimlerden. Youtube kanalını özetlemek istiyorum ama özetlemek bile belli başlı bir yazı halini alabilir. O yüzden kanalı kendisini anlatsın isterim.

Takip Ettiğim Youtube Kanalları

https://www.youtube.com/channel/UCnMl6YUso6E-NTuidid73NQ

Emre Alkin             

Emre Alkin Hocayı yıllardır ilgi ile takip ederim. Abisi Kerem Alkin ise yüksek lisansta hocamdı. Emre Alkin’in Göztepeli olması, daha önce Göztepe yönetim kurulunda olması gibi özellikleri nedeniyle de ayrıca sempatim var. Her bir videosunu kaçırmadan takip ediyorum. Kendisinden çok şey öğreniyorum.

Takip Ettiğim Youtube Kanalları

https://www.youtube.com/channel/UCq3M_HY-fZWJ_U_QnegqmbA

Murat Yetkin

Kitaplarını okuduğum, blog sayfasını ilgi ile takip ettiğim önemli gazetecilerden bir tanesi Murat Yetkin. Yine bağımsızlığı ve tarafsızlığı tartışılmayacak gazetecilerden. O da kısa bir süre önce Youtube kanalını açarak paylaşım yapmaya başladı.

Takip Ettiğim Youtube Kanalları

https://www.youtube.com/channel/UC2dULuYNHz0LVfqO5SFsgmw

Yüce Zerey

Tabi ki Yüce Zerey! Sektörden çok uzun yıllardır tanıdığım ve ilgi ile takip ettiğim insanlardan. Yüksek lisanstan hocam, abim. Artık pazarlamanın çok dışında; düşünür olarak tanımlayabileceğim insanlardan. Ağzından çıkan her bir söz dolu, faydalı. O yüzden yakından takip etmenizi öneririm.

Takip Ettiğim Youtube Kanalları

https://www.youtube.com/user/yucezerey

Yazıyı hazırlarken kanalların sıralaması konusunda haksızlık yapmamak adına “Abonelikler” sekmesinde yukarıdan aşağıya sıralamayı dikkate aldım. Malum burada son video yayınlama tarihlerine göre otomatik bir sıralama yapıyor. Böyle daha hakkaniyetli davranabileceğimi düşündüm.

Eklediğim videolar da son paylaşılan videolar. Beğendiğim videoları paylaşmak daha mantıklı olabilirdi ama bu uzunlukta bir yazı için çok fazla zaman gerekecekti.

Bu yazıyı bir seri olarak düşünüyorum. Bir sonraki yazının konusu Takip Ettiğim Web Siteleri olabilir. Hatta sizden gelecek öneriler olursa o önerilere göre de içerik hazırlamaya çalışırım.


Zaman zaman dijital pazarlama konusunda bir dijital pazarlama uzmanı olarak vereceğim bilgileri takip etmek için mehmetortac.com adresini ve Twitter hesabımı takip etmeyi unutmayın!

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

“Takip Ettiğim Youtube Kanalları” üzerine bir yorum

  1. Birçoğunu biliyordum ancak içlerinde bilmediklerim de var. Youtube’a biraz uzak birisiyim. Son zamanlarda da fark ettim ki saçma sapan bloglarda çok fazla vakit kaybediyorum (ziyâret anlamında). O yüzden ben de bugünden itibaren daha fazla kendi gelişimime vesile olacak yayınlara yönelmeye karar verdim. Sizin bu önerileriniz de benim için çok kıymetli bu aşamada. Teşekkürler…

    Yanıtla
    • Beğenmenize sevindim. Youtube zaten son zamanlarda bu kadar atak yaptı. Eskiden sadece eğlence amaçlı geliyordu bana. O yüzden çok geç kalmış değilsiniz 🙂

      Yanıtla
    • Kesinlikle öyle. Ben neredeyse hiçbir videoyu kaçırmadan takip ediyorum. Takip Ettiğim Youtube Kanalları arasında gazetecilerin kanalları en önemlilerinden desem abartmış olmam.

      Yanıtla

Bir Cevap Yazın

Mehmet Ortaç sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et