Linkedin Paylaşımlarınızın Hedefini Bulması İçin 7 Öneri

Linkedin Paylaşımlarınızın Hedefini Bulması İçin 7 Öneri…

Her saniye iki yeni kullanıcı kaydeden Linkedin, şu anda 350 milyon civarında olan kullanıcısıyla markalara büyük bir olanak sunuyor. 3 milyar kullanıcıyı hedefleyen Linkedin geleceğin iş platformuna dönüşürken, zamanlama ve nitelik gönderiler için kritik konular arasında. Ünlü paylaşım aracı Buffer, kendi bloğunda Linkedin’e yapılan gönderiler için bazı uyarılarda bulunmuş.

En hızlı büyüyen sosyal ağlardan biri olan Linkedin, iş amaçlı buluşmaların da önemli bir adresi. Zamanla genişleyen tüm sosyal platformlar gibi Linkedin’de yoğun trafik çekerken, bu platform üzerinde özellikle iş amaçlı paylaşımlar ve iletişim faaliyetleri de giderek zorlaşıyor. Kaliteli içeriğin ve sektörel uzmanlıkların önem kazandığı değerli paylaşımların arada kaybolmaması için iletişimciler ciddi çaba sarfetmekle birlikte bazı konular özel dikkat gerektiriyor. Birden çok sosyal platformda planlı bir şekilde paylaşım yapmayı sağlayan araçlardan Buffer’ın bloğunda geçtiğimiz günlerde Linkedin paylaşımları hakkında bir yazı yer aldı. Bu yazıda paylaşımların içeriği ve zamanı konusunda değerli uyarılar yer alıyordu. Linkedin paylaşımlarında başarıyı garanti eden 7 püf noktasını bu yazıdan İçerik Fabrikası okurları için aktarıyoruz.

Linkedin Paylaşımlarınızın Hedefini Bulması İçin 7 Öneri

Linkedin’de yapılan paylaşımlar, Twitter ve Facebook’a göre dört kat daha fazla ziyaretçiyi, hedeflenen web sitelerine yönlendiriyor.

Linkedin Paylaşımlarınızın Hedefini Bulması
Linkedin Paylaşımlarınızın Hedefini Bulması

Econsultancy şirketinin hazırladığı bir rapor aylık 2 milyon ziyaretçisi olan 60 kurumsal siteyle ilgili iki yıllık bir araştırmayı içeriyor. Bu araştırmaya göre kurumsal web sitelerine yönlendirilen trafikte Linkedin sosyal medya platformu olarak yüzde 64 ile başı çekiyor. İkinci gelen Facebook’u (yüzde 17) bu anlamda dörde katlıyor.

Bunun da anlamı Linkedin şirket sayfalarınız ve profilleriniz üzerinden sunduğunuz mesaj ve içeriklerin kullanıcıyı düzenli olarak herhangi bir varış sayfasına ya da bloğa değil şirket web sitenize yönlendirmesi gerektiğidir.

Linkedin’de en işe yarar içerik sektörel uzmanlığınızı ve birikiminizi gösteren gönderilerdir

Linkedin Paylaşımlarınızın Hedefini Bulması
Linkedin Paylaşımlarınızın Hedefini Bulması

Linkedin’in kendi verdiği istatistiklere göre her 10 Linkedin kullanıcısından 6’sı, Linkedin üyelerinin uzmanlığı ve görüşlerinden faydalanmak istemektedir. Sektörlere ilişkin öngörü ve analizler ise ikinci sırada tercih edilmektedir. Üçüncü sırada gelen içerik türü ise yeni ürünler ve hizmetlerdir. Bu veriler, Linkedin gönderilerinizde neden uzmanlığınızı konuşturmanız gerektiğini açık bir şekilde gösteriyor.

Gönderilerinizi akşama doğru, akşam ya da hafta sonları yollamayın

Linkedin Paylaşımlarınızın Hedefini Bulması
Linkedin Paylaşımlarınızın Hedefini Bulması

Linkedin’e yapılan erişimler genellikle mesai saatleri içinde gerçekleşmektedir. Yine de düzenli gönderiler yaparak bir süre sonra en uygun saatlerinizi keşfedebilirsiniz. Ülkeden ülkeye ve kültürel alışkanlıklara göre değişmekle birlikte kurumlarda Pazartesi yoğunluğunun (toplantılar vb.) dikkate alınmasında fayda vardır. Ayrıca gönderilerde belli bir zamanlama ve tempo oluşturmanız ilginç gönderilerinize karşı izleyicide bir süre sonra bir beklenti de yaratabilir. Önerimiz gönderilerinizi birkaç testten sonra mesai saatleri içinde belirlediğiniz dilimlerde ve düzenli olarak paylaşmanızdır.

Ayda en az 20 gönderi paylaşmalısınız

Linkedin Paylaşımlarınızın Hedefini Bulması
Linkedin Paylaşımlarınızın Hedefini Bulması

Mesajların hangi sıklıkla paylaşılacağı da önemli sorulardan biridir. Bu konuda Linkedin’in yapmış olduğu çalışmalar tekil hedef kitlenizin en az yüzde 60’ına ulaşmak istiyorsanız ayda en az anlamlı 20 gönderi paylaşmanız gerektiğini göstermektedir. Kuşkusuz daha fazla mesaj daha fazla müşteri anlamına gelebilir ancak bu oranı çok fazla da aşamayabilirsiniz, çünkü Linkedin’i çok az kullanıyor ya da hiç bağlanmıyor olabilirler.

Tek bir durum güncellemesi ile sizi izleyenlerin ancak yüzde 20’sine erişebiliyorsunuz

Linkedin Paylaşımlarınızın Hedefini Bulması
Linkedin Paylaşımlarınızın Hedefini Bulması

Kısaca izleyicilerinizin beşte birine erişmek sizi tatmin ediyorsa bırakın dağınık kalsın. Ancak bu kadar önemli bulduğunuz bir şeyi neden daha geniş bir kitleye ulaştırmak istemiyorsunuz? Postalamaya devam…

Çalışanlarınızdan destek alın (Onlar işi biliyor)

Linkedin Paylaşımlarınızın Hedefini Bulması
Linkedin Paylaşımlarınızın Hedefini Bulması

Markanızın katma değerini gösteren en iyi şey çalışanlarınızın da sürece dahil olmasıdır. Ne de olsa onlar yaptıkları işi diğerlerinden daha iyi bilmektedir. Onların gönderilerinizi beğenmesi (Like), paylaşması ve yorumlaması doğal olarak bir hareket başlatacaktır. Nerede hareket, orada bereket! Şirket çalışanlarının gönderileri diğer takipçilere göre yüzde 70 oranında daha fazla beğendikleri bilinmektedir. Bu olanağı kullanın. Ürün ve hizmetlerinizi bu platformlarda en iyi şekilde savunabilirler, paylaşabilirler ve markanızın fikir liderliğini yapabilirler. Bunun için gerekirse kurum için eğitim verin.

Yaptığınız gönderiler etkileşim (engagement) yaratıyor mu?

Linkedin Paylaşımlarınızın Hedefini Bulması
Linkedin Paylaşımlarınızın Hedefini Bulması

Gönderilerinizin kullanıcıda yaptığı etkiyi ve etkileşim oranlarını öğrenin, gönderilerinizi buna göre yeniden değerlendirin. Linkedin Analytics ile gelen veriler, kullanıcının gönderilerinizle ne kadar ilgilendiğini göstermektedir. Şirket sayfanızın yöneticileri (adminler) sağ üst köşede şirket profilinizin altında bu analizlerin menüsünü bulabilirler.

Demografik bilgiler, ziyaretçilerin nereden geldikleri, pozisyon ve kıdemleri vb. gibi konular size geniş bir veri seti sağlayacaktır. Etkileşimler, yani gönderilerinizin kaç beğeni aldığı ve paylaşılıp paylaşılmadığı gibi göstergeler, size markanız, hizmet ve ürünlerinizle ilgilenen müşteri adaylarını haber verebilirler. Ayrıca yine bu analizlerden gönderilerinize en çok ne zaman ve ne sıklıkla bakıldığını görüp zamanlamanızı buna göre yapabilirsiniz.

Yazar: Cevher Güçer

Kaynak: www.icerikfabrikasi.com

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

“Linkedin Paylaşımlarınızın Hedefini Bulması İçin 7 Öneri” üzerine bir yorum

  1. Linkedini aktif kullanmaya başlayan biri olarak bu önerilerinizi dikkate alacağım teşekkür ederim.

    Yanıtla

Bir Cevap Yazın

Mehmet Ortaç sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et