Başarılı Bir Yönetici Olmak için Sahip Olmanız Gereken İletişim Becerileri

Çalışanlarınızla iyi iletişim kurmak, şirketinizin başarısı için kritik öneme sahiptir. Başarılı bir yönetici olmak için iş zekanızı doğrudan iş arkadaşlarınıza göstermek doğaldır. Ancak, daima bakış açınızı ifade ediyor ve konuşmaları baskınlaştırıyorsanız, başkalarının paylaşmaya tereddüt ettikleri benzersiz fikirleri kaçırıyor olabilirsiniz.

Herkesin kendi düşüncesini farklı şekillerde göstermeye çalıştığı bir çağda, bu yüzden, bir liderin nişan almak ve güven inşa etmek için kullanabileceği en güçlü iletişim araçlarından birini, dinlemeyi, unutuyor olabilirsiniz. Unutmayın, bir lider olarak çalışanlarınızla güçlü bir iletişim kurmak aranızda güçlü bir güven bağının oluşmasına ve iş hayatında daha başarılı olmanıza olanak sağlar.

Baskın Kişi Olmaya Çalışmayın!

Bir sohbette her zaman baskın kişi olmak bir yönetici için çalışanlarıyla kurduğu iletişimde en sık düşülen yanlıştır. Başarılı bir yönetici olmak, çalışanlarınıza tavsiyeler sunmak, koçluk etmek ve hemen her konuda fikir beyan etmek olarak bilinir. Fakat işletmenizde aynı anda her şeyden haberdar olamazsınız.

Sonuç olarak kimi çalışanlar belli olaylardan sizden önce haberdar olacak ve işletmeniz hakkında geliştirdikleri fikirlerden sizi haberdar etmek isteyecektir. Özetlemek gerekirse ekibinizin üyeleriyle her konuda iş birliği yapmak yenilikçi, farklı ve başarılı bir iş geliştirmenin en iyi yoludur.

Toplantılarda çalışanların fikirlerinin dinlenmesi herkesin düşüncesine değer verildiği izlenimini yaratır ve böylece bir lider olarak ekip arkadaşlarınızla daha sağlam bir iletişim kurmuş olursunuz. İletişimin tek yönlü değil, çok boyutlu bir süreç olduğunu unutmayın. İşte çalışanlarınızla daha verimli bir iletişim kurmak adına birkaç tavsiye…

Başarılı Bir Yönetici Olmak için Sahip Olmanız Gereken İletişim Becerileri

Çalışanları Başarıya Hazırlayın

Başarılı bir yönetici olmak
Başarılı bir yönetici olmak

Herkesten yazılı olarak fikirlerle toplantı yapmasını isteyin. Katılımcıları, sahip oldukları herhangi bir fikir hakkında konuşmaya teşvik edin. Bazen asla işe yaramayacak bir fikir, büyük bir fark yaratan bir fikre dönüşmek için yeterli sohbete yol açabilir. Fakat başarılı bir yönetici olmak aynı zamanda sohbetin fazla dağılmasını önlemektir.

Çalışanlarınızı Dinlemek İçin Sağlıklı Bir Ortam Yarattığınızdan Emin Olun

Başarılı bir yönetici olmak
Başarılı bir yönetici olmak

Toplantı esnasında dizüstü bilgisayarınızı ve akıllı telefonu kapatın. Bütün dikkatinizi konuşan kişilere odaklayın ve açıklayıcı sorular sorun. Odadaki herkesin hem konuşup hem de dinleme şansının olduğundan emin olun. Bu taktik tüm çalışanlarınızın işlerini ve önlerindeki zorlukları daha iyi anlamasına yardımcı olacaktır ve başarılı bir yönetici olarak ekibinize değer verdiğinizin göstergesidir.

Harika Sorular Sorun

Başarılı bir yönetici olmak
Başarılı bir yönetici olmak

Toplantı esnasında güçlü sorular soruyorsanız, meslektaşlarınız ve günlük olarak daha az dâhil olabileceğiniz işlerin yönleri hakkında daha fazla bilgi edineceksiniz. Düşünceleri provoke edici sorular cevap vermeyenlerin öğrenmelerine ve keşfetmemiş olabilecekleri şeyleri keşfetmelerine yardımcı olacaktır.

Ortaya Çıkan Sorunların, Bunları Çözebilecek Kişilere Verildiğinden Emin Olun

Başarılı bir yönetici olmak
Başarılı bir yönetici olmak

İşinizle ilgili öncelikleri çalışanlarınıza iletin. Böylece herkes hangi problemlerin veya projelerin en önemli olduğunu bilir. Uygun kişileri bu konular hakkında fikirlerini beyan etmeleri için cesaretlendirin. Bu sayede işiniz için uygun şekilde durum güncellemeleri sağlayın.

Yeni Fikir veya Çözüm Öneren Meslektaşlarınızı Tanıyın.

Başarılı bir yönetici olmak
Başarılı bir yönetici olmak

Fikirleri paylaşan ve projeler üzerinde çalışan sorumlulara olumlu bir destek sağlayarak aranızda oluşan sinerjiyi geliştirin. Bu kişilere hak ettikleri değeri verin. Böylece gelecekte ekibiniz karar alırken daha fazla iş birliğine gidecektir.

Sonuç Olarak,

Siz de gayet iyi biliyorsunuz, daha başarılı bir yönetici olmak için iyi bir dinleyici olmak ve çalışanlarınızla daha anlamlı ilişkiler kurmak size artı kazandıracaktır. Vizyonunuza ve hedeflerinize ulaşmak için yola çıktığınızda kuruluşunuzda güven ve bağlılık kuracaksınız.

Çalışanlarınızın önerilerini ve fikirlerini dinlediğinizi ve buna göre hareket ettiğinizi göstererek, işinizin karşılaştığı sorunlara yeni ve ilginç çözümler sunma konusunda onları güçlendirirsiniz. Sonunda, herkes öğrenir ve iş hayatında başarı çoğu zaman bir ekip işidir.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

“Başarılı Bir Yönetici Olmak için Sahip Olmanız Gereken İletişim Becerileri” üzerine bir yorum

  1. Flipsetter Dergisi’nde seçme yazılara son yazımı eklediğinizi söylemişsiniz ama sitenizde bulamadım.Linki bana atabilirseniz sosyal medyada da paylaşayım 🙂
    Bu arada iyi yönetici kesinlikle iyi bir dinleyici olmalıdır 🙂

    Yanıtla
  2. Başarılı bir yönetici olmak için baskıcı bir tutum sergilemek çalışanlardan minimum verim alınmasına sebep olur. Onları dinleyip, fikirlerine destek verildiğinde ise, kurumsal olarak ve yönetimsel başarı gelecektir.

    Yanıtla
  3. Başarılı yönetici olmanın kurallarını çok güzel anlatmışsınız. Başarılı yönetici olmak için öncelikle örnek olmak gerektiğini bilmek, empati yeteneğini de geliştirmek gerekiyor.

    Yanıtla

Bir Cevap Yazın

Mehmet Ortaç sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et